mszp.hu | Belföld | Vida Ildikó közlemény
2015. március 23. 15:49

Vida Ildikó és a Fidesz is gyáva beleállni a NAV-botrányba

A Költségvetési bizottság hétfői ülésén két napirendi pont is érintette volna a Vida Ildikó nevével összeforrt NAV-botrányt. Az egyik az adóhatóság elnökének meghallgatása lett volna, ő azonban nem jelent meg, megüzenve: nem kíván élni a lehetőséggel.

Az Országgyűlés adóügyekben illetékes szakbizottsága előtt való megjelenés a NAV elnöke számára nem lehetőség, hanem kötelesség. Jogi kötelezettség ugyan nem terheli Vida Ildikót, ám egy ilyen súlyos állami korrupciós ügyben egy felelős vezető kötelessége számot adni az Országgyűlés előtt!

A másik napirendi pont szerint szocialista kezdeményezésre a bizottság megtárgyalta volna az Állami Számvevőszék NAV-ról kiadott jelentését, amely több pontban is elmarasztalta a Vida Ildikó által vezetett hatóságot.  A számvevőszék képviselői meg is jelentek az ülésen, a bizottság fideszes tagjai azonban mindkét napirendi pont levételét kezdeményezték, és le is szavazták.

Gyávaságból ma is megakadályozták tehát a kormánypárti képviselők a NAV-botrány kivizsgálását. Vida Ildikónak ugyanakkor ezúton is üzenjük: az USA-val ellentétben a Költségvetési bizottságból nincs kitiltva, továbbra is várjuk tehát, hogy beszámoljon mindarról, amit a NAV-botrányról tud!

Burány Sándor,
a Költségvetési bizottság elnöke