Belföld | bajai választás közlemény
2013. október 13. 21:44

Vigyázz, Magyarország: a bajai csalás veled is megtörténhet!

Baján négyből három nagy választókörben megmutattuk, hogy a Fidesz megszorongatható, illetve legyőzhető. A legkisebb választókörben lefülelt csaló fideszesek pedig azt mutatták meg az országnak, hogy miért legyőzendő!

Ha minden alapos gyanú kivizsgálása után is kijelenthető lesz majd, hogy a Fidesz ma valóban győzött Baján, a győzelme akkor is egy vereséggel felér: egy alig fél ezres választókör megnyeréséért cserében egy egész ország előtt veszítette el a becsületét.

A fideszes választási csalás miatt a mai napon megismételt választási forduló sem szűkölködött ugyanis a gyanús, visszaélésekre utaló eseményekben. Ezekkel kapcsolatban a helyi választási bizottsághoz, illetve a rendőrséghez fordultunk: a választások tisztaságáért felelős szervek válaszán múlik, hogy a bajai fideszes eredmény „csupán” tisztességtelen volt-e, vagy törvénytelen is.

Teket Melindának azonban mindenképpen jár már ma is a köszönet és a gratuláció azért a sportszerű és embert próbáló kampányért, amelyet a bajaiak érdekében folytatott!

Teket Melinda,  az Összefogás Bajáért közös jelöltjeként szállt szembe egy jól felszerelt, központilag irányított zsoldossereggel és derekasan helyt állt. 2010-ben még óriási fölénnyel nyert itt a Fidesz, most – még csalással, hazugsággal és fizetett aktivistákkal is – csak alig. A kormányváltó hangulat egyre erősebb az országban.

Baja nem azzal vonult be a választások történelmébe, hogy itt csalt a Fidesz – hanem attól, hogy itt bukott le először. Magyarország csöndes többsége megértette, hogy amikor Baján lop, rágalmaz, fenyeget és csal a hatalom, akkor lélekben mindenki bajaivá válik. Hiszen mindenkivel, minden egyes magyar településen megtörténhet az, ami itt megtörtént. Baja azt üzeni a magyaroknak: vigyázzatok, mindez veletek is megtörténhet!

Ez a bajai időközi választás legfontosabb eredménye: az ország tisztességes polgárai megtanulták, hogy a Fidesz a csalástól sem riad vissza, hogy megőrizze a hatalmát. Ez a kormányváltást akaró polgárok – ez a csöndes többség – tanulsága 2014 tavasza előtt!

MSZP-DK-Együtt-PM