mszp.hu | Belföld | fizetős utak közlemény
2014. december 31. 12:54

Világos választ várunk arra, hogy fizetős lesz-e a 86-os út

A 2014. december 22-i, az útdíj témában tartott sajtótájékoztatónkon elhangzott, világos választ várunk arra, hogy fizetős lesz-e a 86-os út. Egyben hivatkoztunk egy decemberben meghozott szombathelyi közgyűlési határozatra, és kértük Hende Csabát és Puskás Tivadart, mindent tegyenek meg azért, hogy ne kelljen fizetni a korábban is díjmentes útszakaszokért.

A Fidesz szombathelyi szervezete riogatásnak és megalapozatlan vádaskodásnak nevezte a felvetést, Hende Csaba, a Fidesz szombathelyi országgyűlési képviselője ugyanezt tette, továbbá kijelentette: „Ma sem fizetős a 86-os út, miért lenne fizetős? Nem autópályáról, autóútról beszélünk, ezek a kamionforgalmat leszámítva nem fizetősek, semmilyen ezzel ellentétes kormányzati előterjesztés nincsen.”

A Kormány hivatalos honlapján ezzel ellentétben egyértelműen látszik, hogy útdíjat kell fizetni a 86-os út megépült gyorsforgalmi szakaszaira, azaz Vas megyében is megyei matricát kell vásárolni az úthasználatért.

Ha a kormányzati honlap a valóságot mutatja, Hende Csaba és a Fidesz szombathelyi szervezete hazudott. Hende Csaba a Kormány tagjaként ráadásul részt vett a Vas megyei, szombathelyi embereket megkárosító döntésben. Hende Csaba erkölcsileg érdemtelenné vált arra, hogy Szombathely képviselője legyen.

Az MSZP Vas megyei és szombathelyi szervezete mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a Hende Csaba kormánytag által január elsejétől bevezetett megyei útdíj a lehető leghamarabb eltörlésre kerüljön.

dr. Nemény András                                                        
MSZP Vas megyei elnök                                               

dr. Czeglédy Csaba
MSZP szombathelyi elnök, frakcióvezető