mszp.hu | Belföld
2024. június 07. 09:40

Villám József (1938-2024)

Elhunyt Villám József, az MSZP Nyugdíjas Tagozatának tiszteletbeli elnöke.
Villám József 1938. április 9-én született Kecskeméten. Diákéveit követően főiskolai tanulmányokat folytatott, s gépész üzemmérnök végezettséget szerzett. Emellett általános gépipari technikusi és középfokú tervező és beruházó végezettséget is szerzett.

Elismerésre méltó szakmai karrierútját 1957-ben a Csepel Autógyár gyakorló technikusaként kezdte, majd 1961-től az Állami Pincegazdaság műszaki osztályvezetőjeként dolgozott. 1968-tól a Bács megyei Vízmű csatornahálózati részlegvezetője volt, 1972-től a Mezőgazdasági Tervező és Beruházó Vállalat műszaki ellenőre, 1975-től a Kecskeméti Parkettagyár műszaki osztályvezetője és főmérnöke. 1978-ban az Univer Szövetkezethez csatlakozott, ahol fejlesztési üzemvezetőként dolgozott, majd 1982-től az OTP főelőadója volt. A rendszerváltoztatást követően 1990-től pedig magánvállalkozóként dolgozott.

Villám József az MSZP alapító tagja. 2004-től az MSZP Országos Nyugdíjas Tagozatának elnöke, egyben alapítója is, később a tagozat tiszteletbeli elnökévé választották. Villám József egészen a közelmúltig aktív, tevékeny tagja volt a tagozatnak és tiszteletreméltó erővel képviselte a tagozat álláspontját a nyugdíjas érdekvédelmi szervezeteknél is.

Munkásságáért, érdemeiért számtalan elismerésben és  kitüntetésben részesült. Megkapta a Magyar Köztársaság Arany Érdem Keresztjét, a Szépkorúak Érdemérmet, a Nyugdíjasok Szolgálatáért Oklevelet, 2013-ban pedig Baloldalért-díjban is részesült.

Közösségünk szeretett, megbecsült tagja távozott most közülünk. Villám József gyászoló szeretteivel együttérzünk és osztozunk fájdalmukban!

Nyugodjék békében!