mszp.hu | Belföld | Csepel HÉV Takács Mónika | Közlekedés
2016. február 11. 12:06

Villamos vagy hév? Helyi érdekű fórum Csepelért

Villamos vagy hév? Helyi érdekű fórum Csepelért
A fővárosi közgyűlés mindenféle hatástanulmány és a XXI. kerületi lakosság megkérdezése nélkül akarja megszüntetni a csepeli hévet. Borbély Lénárd csepeli polgármester a közgyűlésben előbb kiállt a hév villamosra cserélése mellett, majd kiderült: fogalma sincs róla, elbírná-e az utasforgalmat a hév helyére tervezett villamos. Ma lehetősége lesz kiállni a csepeliek elé és elmagyarázni, mit miért tesz.

Az MSZP amellett áll ki, hogy a csepeliek megkérdezése nélkül ne szüntessék meg a csepeli hévet. Csak olyan változtatást tudunk támogatni, ami a jelenleginél jobban kapcsolná össze Csepelt a belvárossal. A hév gyors, pontos és megbízható. A csepeliek nem járhatnak rosszabbul!
 
Az elmúlt napokban a hévmegállókban tiltakoztunk, mert elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Borbély Lénárd a kerületiek megkérdezése nélkül állt a hév megszüntetésének terve mellé. Helyi érdekű fórumot is összehívtunk a Csepeli Munkásotthonba. A mai fórumon a lakosság mellett Csepel polgármesterének is lehetősége lesz kifejteni az álláspontját.
 
A mindenkori csepeli polgármesternek az a dolga, hogy a Csepelen élő emberekért végezze munkáját. Akkor is, ha ez adott esetben ellentétes a saját pártja érdekeivel. Ezért várjuk Borbély Lénárdot is a mai fórumra!
 
Takács Mónika,
csepeli önkormányzati képviselő
 
Szaniszló Sándor,
fővárosi önkormányzati képviselő