mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 05. 14:58

VIP-gyermekmegőrző: ami jár a minisztériumban dolgozók gyermekeinek, az járjon minden dolgozó gyerekének is!

VIP-gyermekmegőrző: ami jár a minisztériumban dolgozók gyermekeinek, az járjon minden dolgozó gyerekének is!
A Népszava információja szerint a Miniszterelnökség 4,4 millió forintot költött arra, hogy a minisztériumban dolgozók gyermekeire – amennyiben a szülő valamilyen ok miatt kénytelen volt dolgozni – szakképzett pedagógusok és óvodapedagógusok vigyázzanak.

A kezdeményezés példaértékű, tekintsük ezt egy hiánypótló mintaprojektnek, ezért írásbeli kérdéssel fordulok az illetékesekhez: a jövőben milyen munkáltatókat ösztönző kedvezményekkel, eszközökkel, mennyi pénzzel támogatja a kormány azt, hogy minden dolgozó szülő gyermeke megkapja ugyanezt az ellátást, ugyanabban a minőségben a járvány, vagy iskolai szünetek ideje alatt?
 
Amennyiben nincs elképzelése a kormányzatnak e remek kezdeményezés kiterjesztésére, az MSZP készen áll arra, hogy kidolgozott javaslat formájában letegye azt az országgyűlés asztalára. A korrekt, részrehajlásmentes tervezet elkészítése érdekében ezért kérem az illetékeseket, hogy személyesen megtekinthessem a gyermekek elhelyezésére kialakított teret a Miniszterelnökség épületében.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő