2011. június 02. 12:40

Vissza az emberekhez, vissza a valósághoz

Méltóságot mindenkinek! Nyilatkozat a magyar politika és az emberek //magyar vidék újraegyesítéséről// új szövetségéről
 1. Mi, a püspökladányi részországgyűlés résztvevői a mai napon jelen közös nyilatkozatunkban hívjuk fel a figyelmet Magyarország megosztására, a vidéken élők magukra hagyására és problémáik semmibe vételére. Nem jó irányba mennek a dolgok — az emberek nem erre számítottak!
 2. Milliók hittek egy jobb, biztonságosabb, tisztes megélhetést nyújtó, erős Magyarországban. Ehelyett elkeseredettséget, csalódottságot, kilátástalanságot és egyre nehezebb életet kaptak.
 3. A kormányzó politikusok ismét jöjjenek az emberek közé, s maguk helyett ne a papírjaikat, kérdőíveiket küldjék el közénk az íróasztalaik mögül. Elutasítjuk, hogy a kormányzat ravasz, semmitmondó és öncélú politikai játszmákkal próbálja elfedni a vidék kilátástalanságát, szegénységét és elesettségét.
 4. Elutasítjuk, hogy miközben Magyarország Kormánya semmit sem tesz a növekvő árakkal szemben, egyre többek segélykiáltása marad válasz nélkül.
 5. Elutasítjuk az igazságtalan egykulcsos adórendszert, amely a gazdagoknak ad, mindenki mástól elvesz. Nem akarjuk a gazdagok forradalmát, amelyben több jut nekik és kevesebb a munkájukból élőknek.
 6. Elutasítjuk a felső tízezer gazdasági szabadságharcát, melyet a devizahitelesek és az egyszerű emberek fizetnek meg minden egyes törlesztőrészletben, a forint minden egyes ingadozásakor.
 7. Elutasítjuk a közmunkaprogram szociális krízist okozó és sokak számára a teljes kilátástalanságot jelentő megszüntetését. Ezzel még a megmaradt önbecsülést és az egyetlen munkalehetőséget is elveszik a legszegényebbektől.
 8. Elutasítjuk a tankötelezettség korhatárának tervezett csökkentését, az erőszakos és önkényes iskolabezárási hullámot, valamint a közoktatási intézmények kikényszerített egyházi kezelésbe adásának gyakorlatát.
 9. Elutasítjuk a nyugdíjasok bűnösként és csalóként való megbélyegzését, a társadalom kettéosztását. Elutasítjuk, hogy a gazdagok forradalma csalóként bánik a tisztességgel nyugállományba vonult rendőrökkel és mindazokkal, akik becsületben felnevelték gyermekeiket, építették az országot. A gazdagok forradalma most munkanélküliséggel fenyegeti tanárok ezreit, és az egészségügy rendbetétének megkezdése helyett külföldre üldözi a magyar orvosokat és ápolókat.
 10. Hisszük, hogy Magyarország csakis akkor lehet sikeres, ha a politika visszakanyarodik az emberekhez, és megoldást kínál a mindannyiunkat nyomasztó problémákra.
 11. A Magyar Szocialista Párt nem hagyja magára a vidéket: közösséget és szövetséget vállalunk a vidéken előkkel problémáik kezelésében, érdekeik érvényesítésében és hangjuk hallatásában.
 12. Minden ellenzéki erőnkkel, minden rendelkezésünkre álló eszközzel — törvényjavaslatokkal, módosító indítványokkal — teszünk azért, hogy a vidéki emberek problémái megoldásra találjanak, és érdekeik képviseltessenek a Parlamentben.