2011. március 10. 11:53

Visszautasítjuk a vádakat! - MSZP BÖK sajtóközleménye

A KÖZGYŰLÉS ELNÖKÉNEK GYŐRTELEK FÓBIÁJA VAN? -   HIÁBA DOBJA A FIDESZ A MENTŐÖVET, HA ELŐTTE LESÜLLYESZTI A HAJÓKAT! -   Halmi József a Baloldali Önkormányzati Közösség elnöke a mai Kelet - Magyarországban megjelent két megyei Fideszes országgyűlési képviselő szavaira ( 31 Mrd -os mentőöv az önkormányzatoknak) reagálva az alábbi sajtóközleményt kívánja megjeleníteni:

Sajnos egyértelműen látszik, hogy a képviselők a Fidesz mundér becsületét igyekszenek menteni, vádakkal! A 120 milliárdos, általuk számított hiányt sem adta vissza az önkormányzatoknak a Fidesz, amit választási kampányában ígért, nemhogy a fizetésképtelen önkormányzatoknak segítene.

A 31 milliárdos mentőövből információink szerint, már 10 milliárdot zároltak a megyei irányítású önkormányzatok részére, azok számára, akik a korábbi szocialista kormány politikájával szemben adósították el a megyéket. Közben megszüntették a működésképtelen önkormányzatok támogatását, és az ÖNHIKI előleget, mely hátrányosan érinti az önkormányzatok működését.

A megyei közgyűlés elnöke, sajnos nem a megye embereit képviseli most sem az országgyűlésben, csak a Fidesznek akar megfelelni, bár érthető személyes álláspontja, hiszen a Fidesz kormány adókulcs változtatása által, éves szinten 1.5 millió forinttal kaphat többet.

Tilki Attila, a Fidesz pártelnöke, a fehérgyarmati munkahely megszűnésekkel kapcsolatban nem tett semmit, azonban ügyesen mutogat visszafelé, miközben megyebeli embereket sért meg, és olyan törvényeket szavaznak meg, amely hátrányosan érinti a megye összes állampolgárát.

Az előző kormányzati ciklus úgy az ÖNHIKI, mint a 6/3 - as támogatások kapcsán is próbált politika mentes maradni, nem is tehetett másképpen, hiszen 2006 -ban több fideszes önkormányzat lett az országban , ők ugyanúgy részesültek támogatásban. Esetleg Géberjén község is politikai alapon kapott Önöktől támogatást?

Visszautasítjuk a BÖK nevében a hazug állításokat!

Sajnálatos hogy más érvük nincs, csak Győrtelek szapulása.

Ennek a községnek a fejlődése, nem a megye fejlődését szolgálja?

Halmi József
BÖK elnök