mszp.hu | Belföld | közlemény Kövér László
2014. szeptember 11. 16:54

Visszautasítjuk Kövér László állításait

Kövér László hajdúdorogi állításaival ellentétben az MSZP nem nemzetellenes, nem családellenes és nem is egyházellenes. A házelnök szavai hazugok, kijelentését ezért visszautasítjuk.

 

A Fidesz azt gondolja, hogy kisajátíthatja a nemzeti jelzőt, és hogy a nemzetbe csak azok tartoznak, akik a Fidesz szekerét tolják. Attól, hogy az MSZP az európai értékrendet tekinti a magáénak, mert ebben, és nem a kormányban látja a demokrácia és a jogállam garanciáját, még nem nemzetellenes. Kövér László a Fidesszel együtt jobban tenné, ha a demokratikus értékrendnek megfelelően minden magyar számára biztosítaná a jogegyenlőséget és a szabadságjogokat, a nemzet érdeke ugyanis ez. Ekkor döngethetné a mellét nemzetiként az Orbán-kormány.

A Fidesz az egyházakat maga alá gyűrte, a vele szemben kritikus felekezeteket pedig megfosztotta függetlenségüktől, forrásaiktól vagy státuszuktól. Az Emberi Jogok Európai Bírósága éppen Kövér hajdúdorogi kampányának napján jelentette be, hogy a magyar kormány egyházügyi törvénye diszkriminatív, a hátrányos megkülönböztetést elszenvedett egyházak számára pedig kártérítést kell fizetniük.

Családpártiságát pedig a legkevésbé bizonyíthatja a Fidesz azzal, ha elszegényíti a családokat, és milliókat süllyeszt a létminimum alá.

Az önkormányzati választási kampány során a baloldali ellenzék felszámolására utaló beszédek sorozata - Orbán Viktoréval az élen - azt bizonyítja, hogy Magyarországon már illiberális autokrácia van. Az önkormányzatoknak pedig nem az jó, ha a kormány kiszolgálói és alattvalói lehetnek, hanem az, ha függetlenek, és maguk döntenek a sorsukról, a helyi közösségek hétköznapjairól és jövőjéről. A helyi közösségek függetlenségének visszaszerzését kizárólag a baloldali demokraták garantálhatják.

Baloldali Tömörülés Platform