MTI/mszp.hu | Belföld | lakás-takarékpénztárak
2018. október 16. 16:16

Vita a lakás-takarékpénztárakról

Visszavonás után kell újragondolni a kérdést!
Varga László szerint a kormányzatnak vissza kellene vonnia a javaslatot, hogy azt követően indulhasson érdemi vita a témáról, ha pedig a kormány kiskapukat lát a rendszerben, akkor azokat megszüntetés helyett be lehet zárni.
 
A képviselő szerint elképesztő, hogy egy 1996 óta politikai konszenzus mellett működő rendszert diktátumszerűen, egyik napról a másikra törölne el a kormányzat, hangsúlyozva, hogy a lakáskassza a támogatások legszélesebb körben igénybe vehető, "legsokoldalúbb lába".
 
Frakciótársa, Bangóné Borbély Ildikó a magánnyugdíj-pénztárak vagyonának "lenyúlásakor" elhangzott érvek visszatéréséről beszélt, az egészségügy állapota és a szegénységtől való félelem mögött napjaink Magyarországának harmadik legnagyobb problémája éppen a lakhatási válság.
 
A családi otthonteremtési támogatás (csok) kapcsán arról beszélt, hogy ez a megoldást a családok alig 3,2 százaléka tudta igénybe venni, megemlítve, hogy a javaslat elfogadása esetén megszűnne a nyugdíjasok lakásfelújításhoz, -korszerűsítéshez, nyugdíjasházi bérleti jog szerzéséhez nyújtott kedvezmény is.
 
Harangozó Tamás azt kérte a fideszes és KDNP-s képviselőktől, hogy szavazzanak nemmel, "legyen bátorságuk nemet mondani egy oligarcha kívánságaira".