mszp.hu | Belföld
2024. március 20. 13:00

Vitézy nem más, mint szakmai köntösbe bújtatott fideszes farkas

Vitézy nem más, mint szakmai köntösbe bújtatott fideszes farkas
Vitézy Dávid kedden jelentette be, hogy megméretteti magát a június 9-i választáson, indul a főpolgármesteri székért. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke szerint a korábbi közlekedési államtitkár továbbra is a Fidesz érdekeit szolgálja, a budapestieknek pedig nem szabad bedőlni Vitézy hangzatos ígéreteinek, Karácsony Gergely a támogatandó jelölt. Az MSZP országgyűlési képviselője a Klubrádió Esti Gyors című műsorában fejtette ki álláspontját az elkövetkező hónapokról.
Vitézy Dávid bejelentette indulását a főpolgármesteri székért. A korábbi közlekedési államtitkárt az ellenzéki pártok közül az LMP támogatja. Kunhalmi Ágnes szerint azt kell megvizsgálni, valóban ellenzékinek mondható-e a zöldpárt. A választópolgárokban felmerülhet a kérdés, miért támadja a zöld ellenzéki főpolgármestert az a párt, mely az Európai Zöldpárt tagja. Az is kérdés, Vitézy Dávid miért kér számon olyan dolgokat Karácsony Gergelyen és a fővároson, amelyek kormányzati hatáskörbe tartoznak. Ilyen az egészségügy kritizálása, hiszen emlékezetes, Karácsony Gergely az Atlétikai VB-ért cserébe 50 milliárd forintot szerzett az egészségügynek. 
 
Saját választókerületével kapcsolatban Kunhalmi Ágnes elmondta, a 18. kerület is több milliárdhoz jutott a főpolgármester közbenjárására, többek között neki is köszönhető a kerületen végighaladó 50-es villamos korszerűsítése is. További érthetetlen kritika Vitézy részéről a lakhatás kritizálása. Emlékezetes, annak idején a szocialista kormány indította el a panelprogramot és a Fidesz állította azt le. Azzal, hogy Vitézy azt állítja, főpolgármesterként több pénzhez segíthetné a várost, azt is elárulja, még mindig fideszes, hiszen csak így juthatna a jelenleginél komolyabb forrásokhoz.
 
“Ne dőljenek be a budapestiek, mert azt kell, hogy mondjam, Vitézy nem más, mint szakmai köntösbe bújtatott fideszes farkas” - szögezte le Kunhalmi Ágnes.
 
Az, hogy Vitézy Dávidot erősebben támadja Lázár János, mint Karácsony Gergelyt, csupán egy trükk a kormány részéről. Az építési miniszternek a kormánnyal is voltak csatái, így tehát kritikáinak nincs köze ahhoz, hogy Vitézy egy magát független szakértőnek próbálja eladni. Az ország fővárosának vezetése azonban nem csak szakmai kérdés, hanem politikai is. 
 
A főváros ellenzéki kézben tartása szimbolikus kérdés. Kunhalmi Ágnes szerint nem szabad szétaprózódni, bedőlni Vitézy és az LMP szólamainak. Az MSZP Karácsony Gergely mellett áll, és mindent meg kell tenni azért, hogy közgyűlési többsége legyen az ellenzéknek. Az MSZP azért kezdeményezte a közös listát, hogy erős hátországa legyen a főváros vezetésének. 
 
Az MSZP társelnöke elmondta, az országos és a budapesti eseményeket figyelembe véve nagyon kemény hónapok elé néz az ellenzék június 9-ig, egyre durvább hangnemre lehet számítani a közéletben is. A fővárosban fontos, hogy a budapestiek támogassák továbbra is Karácsony Gergelyt, ugyanis az elmúlt években minden téren megmutatta: ekkora ellenszélben is, melyet a kormány generál, sikeresen tudja vezetni a fővárost.
 
Kunhalmi Ágnes emlékeztetett, Vitézy Dávid korábban arra hivatkozva nem dolgozott a fővárosnak és Karácsony Gergelynek, mert Orbán Viktor nem engedte azt neki. Nem szabad elfelejteni, egy korábbi fideszes államtitkárról van szó, zárta gondolatait a szocialista képviselő.

Kapcsolódó párttagok