nyugatmagyar.hu
2011. október 24. 09:29

Víz nélkül maradtak több százan Sopronban

Csőtörés történt szerda reggel és hosszú ideig nem volt víz több családnál Sopronban. Kalmár István sajtótájékoztatót tartott a történtekkel kapcsolatban. Reagált a vízmű is.

˝Itt van az ősz, itt van ujra, s szép, mint mindig, énnekem.˝ Petőfi az évszak szépségét emelte ki, de sajnos az ősz nehézségeket is hoz. Például elindul a fűtés, már ahol nem szerelik le a radiátort. A jogos kintlévőségek beszedése érdekében valóban lépni kell, de a fűtőtest eltávolítás a legjobb módszer? - tette fel a kérdést pénteki sajtótájékoztatóján Kalmár István, az MSZP helyi szervezetének elnöke.

Paneltömbben, ha egy lakás fűtetlen lesz, akkor nem csak az érintettet büntetjük, hanem valamennyi mellette lakót, mivel az ő fűtési költsége meg fog ugrani. A pontosan fizető szomszéddal mért kell kitolni? - folytatta.

A pénztelenség nem csak a távhőnél okoz gondokat. A soproni fideszes városvezetés, a vízmű, szinte teljes karbantartásra szánt idei pénzét elvette. Ez több 100 millió forint. Már akkor szóltunk, hogy ebből baj lesz, ezt nem szabad megtenni.

Mindez oda vezetett, hogy a Király Jenő utcai tízemeletes tömb és a Kazinczy tér 8-11. közel 200 családja 3 napja nem jut tisztességes vízszolgáltatáshoz. Szerda reggel csőtörés történt és most péntek délben, még mindig nincs víz. Több száz ember nem tud, fürödni, főzni és az illemhelyet használni. Kaptak egy lajtos kocsit, de ez nem megoldás a XXI. században. Ma az ott élők azt a tájékoztatást kapták, hogy péntekre hagyta jóvá a város és a vízmű a nagyobb összegű javítást. Mért kellett ehhez három nap? Mert nincs pénz! Nincs pénz közszolgáltatásra, javításra, karbantartásra - mondta Kalmár István.

Van azonban pénz egy halott belvárost lezáró, bonyolult ˝sorompórendszerre˝, van fideszes bulvárújságra, van pusztába épített több 10 milliós szoborcsoportra és még sorolhatnánk ezeket a teljesen értelmetlen és eltúlzott beruházásokat.

A Fidesz bort iszik és vizet prédikál! Visszafelé mutogat, de nem tud megoldani semmit! Nem váltja be ígéreteit és minden eddiginél rosszabb irányba viszik az országot, benne sajnos Sopront is! - zárta a képviselő.