mszp.hu | Belföld
2021. december 16. 12:52

Völner milliárdokat is intézett magának a strómanján keresztül?

Sajtóinformációk szerint Völner Pál is jó fideszes módjára rendelkezik saját strómannal, aki rekordáron, 220 milliárd forintért épít 15 kilométernyi gyorsforgalmi utat és még az autópálya-üzemeltetési koncesszióra is bejelentkezett.

Az ügyészség azt már megállapította, hogy Völner csúszópénzért az Igazságügyi Minisztériumon kívül is intézkedett bizonyos ügyekben. Azt azonban még nem tudhatjuk, hogy a bukott államtitkár a kormányzati pozícióját és kapcsolatait felhasználta-e azért, hogy a családjával üzletelő vállalkozó zsíros megbízásokat nyerjen el.

A legfőbb ügyésztől kérdezzük, hogy vizsgálja-e Völner Pál és az állítólag stróman szerepet betöltő vállalkozó közötti kapcsolatot? A fideszes politikus nyújtott-e bármiféle segítséget az útfelújítás vagy a koncessziós pályázat ügyében?

A vizsgálat indokolt, mert az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy az egykori államtitkárnak a 2-5 millió forintos csúszópénzek csak „keresetkiegészítésnek” számítottak és akár milliárdos nagyságrendű ügyekben is érdekelt lehetett.

A Völner-ügy bemutatja, hogy a különböző ügyekben hogyan szeli át az egész Orbán-kormányt a korrupció, éppen ezért meg kell vizsgálni a bukott államtitkár valamennyi tevékenységét és a botrányának minden részletét nyilvánosságra kell hozni!

MSZP