mszp.hu | Belföld | közlemény
2016. február 26. 09:56

Völner Pál hazudik!

Völner Pál hazudik!
Völner Pál csütörtöki nyilatkozatában nem finoman csúsztatott, hanem konkrétan hazudott az őszi egyeztetésről. Annak témája ugyanis nem a népszavazási törvény akkor már mindenki előtt nyilvánvaló, káoszt eredményező rendelkezéseinek módosítása volt. Csupán a választójoggal nem rendelkezők nyilvántartásával kapcsolatos technikai szabályokról lettek volna hajlandóak egyeztetni.

Az MSZP válaszlevelében kezdeményezte, hogy az egyeztetés témái közé kerüljenek bele érdemi kérdések, többek között „a népszavazásra vonatkozó teljes szabályrendszer (anyagi és eljárási egyaránt) felülvizsgálata, a közvetlen hatalomgyakorlás eszközrendszerének kiterjesztése”. Levelünket azzal zártuk, hogy ezekben a témákban érdemes és szükséges ötpárti egyeztetést folytatni, és amennyiben erre a kormány nyitott, akkor az MSZP készen áll az egyeztetésre.

Ez volt az a feltétel, ami Völner Pál szerint teljesíthetetlen a kormányzat számára!

Völner Pál jobban tette volna, ha hallgat, mert nyilatkozata csak újra ráirányította a figyelmet arra, hogy az Igazságügyi Minisztériumnak nem állt szándékában semmit tenni a népszavazási káosz megakadályozásáért. Ráadásul otromba, hazug nyilatkozatával mindezért még a felelősséget is magára húzta.

Ha már így tett, vállalja is ezt a felelősséget, és miniszterével együtt adja be a lemondását!

Harangozó Tamás
frakcióvezető-helyettes

Tovább a Völner-levélhez >>>

Kapcsolódó dokumentumok

Völner Pál részére.pdf ( 900.07 kB )

Kapcsolódó párttagok