mszp.hu | Belföld | közlemény szélsőjobb
2015. január 05. 09:32

Vona Gábor hívja vissza a Népjóléti bizottságból Novák Elődöt!

Felszólítjuk Vona Gábort, a Jobbik elnök-frakcióvezetőjét, hogy hívja vissza a Népjóléti bizottságból a vállalhatatlan kijelentéseket megfogalmazó párttársát, Novák Elődöt! Az MSZP egyúttal Novák Előd Népesedési albizottság elnöki posztjának megvonását is kezdeményezi.

Nem lepődtünk meg azon, hogy Novák Előd a származása miatt nem tekinti magyarnak az új év első magyar gyermekét. A Jobbik a Fidesz támogatásával 2010 óta ezt a kirekesztő politikát képviseli a magyar parlamentben. 
 
Novák ugyanazt a követ fújja, mint Balog Zoltán, aki szerint „Kelet-Magyarországon elegendő gyerek születik, de sajnos nem a megfelelő családokba.” Novák az Országgyűlés Népesedési albizottságának elnökeként, Balog az Orbán-kormány szociálpolitikájáért felelős miniszterként tett vállalhatatlan kijelentéseket.
 
Sem a kormánypártoknak, sem a szélsőjobboldalnak nincs joga megmondani, ki, mikor és mennyi gyereket szülhet, kik az igazi magyarok, kiknek kéne vagy nem kéne gyereket szülniük! Elutasítjuk a kirekesztést, a kormány szegényellenes szociálpolitikájával együtt!
 
Korózs Lajos,
a Népjóléti bizottság alelnöke