mszp.hu | Belföld | kertészeti gépek
2015. május 19. 18:47

Vonja vissza az FM a kertészeti géppályázatot!

Az MSZP követeli, hogy a Földművelésügyi Minisztérium (FM) vonja vissza azt a kertészeti gépek beszerzésére irányuló állami pályázatot, amely két órát sem élt, és amelyen pont azok a gazdák nem nyerhettek, akiknek a részére eredetileg kiírták!

Az FM alá tartozó Magyar Vidékfejlesztési Hivatal az utolsó pillanatban ugyanis a kerti gépek mellett a szántóföldi növénytermesztésben és állattenyésztésben használatos teleszkópos rakodókra is kiterjesztette a pályázatot. Ezeknek az értéke a többszöröse az eredeti gépcsoporthoz tartozó eszközöknek, furcsa módon mégis ezekre érkezett rekordsebességgel a legtöbb igénylés.

Álláspontunk szerint a pályázat kiegészítése szabálytalanul történt, a  múlt pénteken két órán belül besült pályázat kiegészítésének jogszabály-ellenességét azonban egy módosítással megszüntetheti a minisztérium.

Az MSZP ezért azt követeli, hogy a minisztérium vonja vissza a kertészeti gépek beszerzésére irányuló állami pályázatot, majd egészítsék ki a meghirdetett összeget és nyissák meg ismét a pályázatot, hogy akik valóban kertészeti gépekre pályáztak volna, legalább a pótpályázaton megtehessék!

Gőgös Zoltán,
az MSZP elnökhelyettese

Veres János,
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnök