mszp.hu | Belföld | Önkormányzat
2019. szeptember 09. 15:21

Vonják vissza Ábel Attila alpolgármesteri jelölését!

Vonják vissza Ábel Attila alpolgármesteri jelölését!
Vonják vissza Ábel Attila csepeli fideszes alpolgármester újbóli jelöltségét! – követelte Bangóné Borbély Ildikó szocialista politikus az Erdősi Éva összellenzéki csepeli polgármesterjelölttel tartott sajtótájékoztatóján hétfőn.

Bangóné elmondta: Ábel ugyanis „minősíthetetlen módon támadt neki” Erdősinek és csapatának egy szombati ajánlásgyűjtés alkalmával a csepeli piacon. Erdősi odament Borbély Lénárd szintén ajánlást gyűjtő fideszes polgármesterhez bemutatkozni, miután az korábban többször hangoztatta: nem ismeri őt. A bemutatkozás kézfogással meg is történt, de Ábel közben az Erdősi csapata részéről az eseményt rögzítő aktivistát lökdösni kezdte, telefonját eltakarta és a felvételt lehetetlenné tette.

 „Nagyon jól látszik, hogy Borbély Lénárd és a fogdmegje, az alpolgármester Ábel Attila nemcsak a hatpárti összefogástól fél, de legjobban Erdősi Évától. Az külön megbocsáthatatlan, hogy egy nővel viselkednek így” – mondta Bangóné. „Ez mindent elárul a Fideszről és arról, hogy mennyire félnek, hogy október 13-án Csepelen ki fognak kapni.”
 
„Semmi jogsértést nem követtünk el, kiemelem! – hangsúlyozta.
Bangóné elmondta: az eset után Ábel a közösségi oldalán a következő mondatot tette közzé: „Nem vagyok oda a provokátor bűnözőkért, de ha ki akarnám ütni a mobiljukat a kezükből, meg is tenném.”
 
Sem Borbély Lénárd fideszes polgármester, sem Németh Szilárd, a választókerület országgyűlési képviselője nem szólalt meg az ügyben szombat óta, tehát „akkor úgy néz ki, hogy ők ezzel a viselkedéssel teljes mértékben egyetértenek” – mondta Bangóné, reményét fejezve ki, hogy a választók október 13-án menesztik Ábelt, bár Borbélynak ezt már most meg kéne tennie.
 
Erdősi Éva azt mondta: ő a bemutatkozásnál abból indult ki, hogy ha már vele szemben áll a polgármester vagy 15 perce, gesztust gyakorol felé akkor is, ha ő nő és idősebb Borbélynál.
 
Az esetből két dolog látszik: a fideszesek olyan önhittek, hogy azt hiszik: bármit megtehetnek bármikor, mert senki nem fogja őket számon kérni, illetve a másik lehetőség, hogy „nagyon félnek” - mondta.
 
Erdősi nyilvános vitára hívta ki Borbélyt, hogy az beszámolhasson az elmúlt 5 év be nem fejezett és meg nem kezdett beruházásairól - hogy a 2014-es 35 pontos ígéretcsomagjának a 90%-a miért nem valósult meg.
 
De arról is beszámolhat, hogy az önkormányzati választás előtt pár héttel miért kötött az önkormányzat olyan szerződést, hogy 15 évre bérbe adják az önkormányzat köztéri hirdetőfelületeit a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Publimont Kft-nek, s a szerződés miért nem látható még mindig az önkormányzat honlapján.
 
Erdősi hangsúlyozta: büszke arra, hogy az ő jelöltsége mögött hatpárti együttműködés áll, s ha ez a 6 párt képezi majd a képviselőtestületet, „akkor itt vége lesz az egyeduralomnak”, az erőből átvitt döntéseknek. Újra meg lehet honosítani a bizalmat és a most hiányzó vitakultúrát.