mszp.hu
2015. május 28. 13:02

Vonják vissza az Ifiházra kiírt bontást!

Pusztai Patrik, a győri Societas tagja elmondta, hogy az elmúlt napokban kérdőíves felmérést végeztek az Ifjúsági Ház jövőjével kapcsolatban. Borkai Zsolt polgármester ugyan korábban megígérte, hogy kikéri az emberek véleményét ezzel kapcsolatban, de ezt a mai napig nem sikerült teljesítenie.

A mostani, nem reprezentatív felmérés eredménye ismételten alátámasztotta a Societas februári  kerekasztal-beszélgetésén elhangzottakat. Az itt lakók nagy többsége továbbra is ellenzi, hogy parkolóház épüljön a közvetlen közelükben, azt pedig felháborítónak tartják, hogy Borkai Zsolt egy személyben akar dönteni az Ifi ház sorsáról.

A győri Societas a helyiek véleményére alapozva felszólítja Borkai Zsoltot és a város vezetését, hogy vonják vissza a bontási engedélyt, és inkább az Ifi ház felújításának terveit készítsék elő! A megkérdezettek szerint szükség van egy olyan közösségi térre, ahol mind az idősebb, mind a fiatalabb generáció programot találhat magának, ezért a Societas a következő napokban az utcán és a lépcsőházakban egyaránt aláírást fog gyűjteni az Ifjúsági Ház megmentéséért és felújításáért - zárta a sajtótájékoztatót Pusztai Patrik.