Népszava/MTI | Belföld | vörös sálas akció Szeged
2014. február 07. 20:32

Vörös sálas akció Szegeden

Nők a változásért! feliratú transzparensekkel a kezükben és vörös sállal a nyakukban demonstráltak pénteken délután szocialista nők a szegedi Dugonics téren.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Az MSZP nőtagozata január közepén, a fővárosban békés, csendes demonstrációval indította el a vörös sálas mozgalmat, mellyel azt akarják megüzenni a társadalomnak, hogy változást szeretnének az országban.

"Szeretnénk megtenni mindent azért, hogy a mai elnyomó és kizsákmányoló rendszert leváltsuk, s egy jobb, élhetőbb, szerethetőbb Magyarországot építsünk. Minden eszközt megragadunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét, hogy merjenek változtatni, merjenek tenni azért, hogy gyermekeink, családjaink megélhetése, jövője kiszámíthatóbb legyen. (...) Mi nők hiszünk a változásban!" - mondta a kezdeményezésről még az év elején Gurmai Zita szocialista EP képviselő.

A politikus bízik abban, hogy egyre többen csatlakoznak hozzájuk, egyre többen állnak ki velük együtt a változásért. A szegedi demonstráció, amelyen Bátyai Edina és Szabó Sándor, az Összefogás két helyi képviselője is részt vett, a mozgalom hatodik állomása volt és Gurmai lapunknak elmondta, hogy április 6-ig minden megyébe elmennek.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely