2012. március 23. 15:47

Wintermantel Zsolt és Hollósi Antal felelősek a Károlyi kórház tervezett megcsonkításáért!

Wintermantel Zsolt és Hollósi Antal újpesti fideszes parlamenti képviselőket személyes felelősség terheli a Károlyi Sándor Kórház tervezett megcsonkítása miatt.

A kormány éppen arra készül, hogy 190-el csökkentsék az újpesti Károlyi kórház aktív ágyainak számát. Be akarják zárni a kórház neurológiáját és traumatológiáját, veszélybe sodorva ezzel többek között a baleseti osztály ellátási körzetébe tartozó 450 ezer polgár, évente több mint 4 ezer fekvőbeteg és 20 ezer sérült beteg ellátását és biztonságát.

Azt a baleseti osztályt akarják bezárni, ahol az elmúlt években mind a négy műtő felújításra került, a kórtermek egy része pedig komfortosítva lett.

Az MSZP mindezt felháborítónak tartja.

Két éve az országot fideszes kormány vezeti, két éve Újpest parlamenti képviselője a fideszes Wintermantel Zsolt és Hollósi Antal - utóbbi egyébként a Károlyi kórház orvos-igazgatója is. A kórházról való döntés ezért kizárólag a Fidesz és az ő felelősségük. Miközben a korábbi években a Károlyi kórház megmentőiként tetszelegtek, valójában az ő szavazatukkal került államosításra a kórház, amivel előkészítették a terepet a kórházcsonkítás előtt.

Sem Wintermantel Zsolt, sem pedig Hollósi Antal nem álltak ki határozottan a tervezett intézkedésekkel szemben, nem álltak ki az újpestiek érdekében ebben az ügyben sem.

Felszólítjuk őket, hogy lépjenek fel a kórház megcsonkításával szemben az újpestiek érdekében!

Ne a Fideszt képviseljék Újpesten, hanem Újpestet képviseljék a Parlamentben! Írják alá ők is azt a tiltakozó petíciót, melyet a kórházi dolgozók indítottak útjára, s melyet már közel ezren aláírtak.

Ma 18.30-kor mindenkit várunk az Árpád út 124-126-nál, a kórház épülete előtt. Tiltakozzunk együtt!

az MSZP Budapesti Szervezete