XXI. századi baloldali Botka-programot a nemzetnek!

XXI. századi baloldali Botka-programot a nemzetnek!
Sorsfordulóhoz érkezett a magyar nemzet, és benne a magyar baloldal. A fideszes maffiaállam miután szétlopta az ország vagyonát, most ellopja az ország jövőjét is. Újból a hárommillió koldus országa lettünk, a nyomor, az éhezés, a kilátástalanság még többeket fenyeget. Orbán és bűntársai végzetesen, undorító fölénnyel nézik le a több millió magyar szegény embert. Aki lenézi a szegényeket, az nem méltó az ország vezetésére, ezért sem hagyhatjuk, hogy Magyarország nyakán az Orbán-rezsim tovább élősködjön. A magyar baloldal is válaszúthoz érkezett, mert az európai szociáldemokrácia harmadik utas próbálkozásai megbuktak, a kapitalizmussal való elvtelen kiegyezés látványos kudarchoz vezetett. Ezt a népítéletet kapta meg 2010-ben az MSZP liberális deformációja!

Ezért döntött jól az MSZP elnöksége, hogy kiáll Botka László miniszterelnök-jelöltsége mellett és lehetővé tette baloldali program-hirdető, helyzetértékelő beszédének megtartását. Amit hallottunk tőle, az egy XXI. századi szociáldemokrata párt programja, amiben megjelennek az új baloldali politika elemei, mint például a családi alapjövedelem, amely a gyógyszer lehet a Fidesz szemfényvesztő rezsicsökkentésére.

Az MSZP politikájában hosszú évek óta ez az első igazán baloldali program, ami felüdülés az elmúlt évtizedek jellemzően nem értékalapú politizálása után, amikor csak az összefogási kényszer, a választási célok határozták meg a párt politikáját. A rossz baloldali politizálás terméke a szélső-jobboldal megerősödése mind Magyarországon, mind a Világban. E szélsőségek visszaszorítása is csak egy új, elvi alapú, markánsan baloldali politizálással lehetséges.

Vissza kell térni olyan alapértékekhez, mint a szabadság, egyenlőség, testvériség (szolidaritás), annak 21. századi megvalósítását kell közösösen kidolgozni. Ebben helyet kell kapnia: 1. az igazságos közteherviselést megvalósító többkulcsos adórendszernek, 2. a multik jelentős társadalmi felelősségvállalásra kényszerítésének. Kívánjuk továbbá: 3. a globalizált világban eligazítást adó gyermekbarát iskolarendszer kialakítását, 4. az alanyi jogon járó, a legfejlettebb eljárásokat is mindenki számára elérhetővé tevő egészségügyi ellátást, 5. az emberiség egyetlen közös kincsének, a Földnek megóvását attól, hogy az ember számára élhetetlen legyen!

Hitvallásunk szerint csak a demokratikus szocializmus alkalmas a jelenkor kihívásaira valódi válaszokat adni.

A Baloldali Tömörülés abban bízik, hogy a szegénység felszámolásában, egy igazságosabb társadalom megteremtésében számíthat a civil szervezetek, a hívő emberek, a politikailag eddig közömbösek és a mérsékelt jobboldaliak támogatására is. Ehhez azonban hiteles miniszterelnök, jó program és helyben nagyra becsült egyéni jelöltek kellenek. Az első kettő megvan, az egyéni jelölteket pedig közösen kell kiválasztanunk a progresszív erőkkel. Ebben mindenkire számítunk azokat kivéve, akik 2010 előtt felelőtlen politikájukkal eltaszították tőlünk a lakótelepek népét, a vidéki Magyarországot és a fiatalokat.

Botka László személyében és programalkotó beszédével pártunk új esélyt kapott. Ez a hiteles és reális baloldali program, a megannyi választáson sikeres szegedi polgármester megfogalmazásában, reményt jelent az MSZP megerősödésére és a 2018-as választások megnyerésére. Nem akarunk játszani a szavakkal, de könnyen lehet, hogy ez az új esély egyben utolsó esély is marad arra az esetre, ha hagyjuk eljátszani. Ezért az MSZP Baloldali Tömörülése arra szólítja fel pártunk elnökségét, vezetőit, tagjait, szimpatizánsait és minden magyar demokratát, hogy aktívan támogassák Botka László programját és miniszterelnökké választását.

Ideje dolgozni és felkészülni a választásokra, az Orbán-rezsim leváltására és egy szociális demokrácia megteremtésére, mert szociális biztonság nélkül nincs demokrácia!

Az MSZP Baloldali Tömörülés Platformja