mszp.hu | Nagykanizsa
2014. november 20. 19:44

Zavaros a víz a városi uszoda körül!

Az elmúlt hónapokban sokan kérdezték meg tőlem, hogy mi újság az uszoda felújításával. Teszik ezt tanárok, edzők, intézményvezetők, illetve azok a vendégek, akik hónapok óta nem tudják látogatni az uszodát.

A város vezetése június óta tervezte, hogy elkezdik a felújítást, és többször hangzott el már a részükről konkrét időpont is a várható szeptember, október végi befejezésről.

Szeretném leszögezni, hogy ez a felújítás egy nagyszerű dolog és mindenki megelégedését fogja szolgálni, ha elkészül!

Miről is van pontosan szó? A "Ligetváros településrész rehabilitáció" projekt részeként szerepel a városi uszoda felújítása, és Horváth István projekt menedzser már több médiában is-mertette, hogy ez a fejlesztés milyen kiemelt szerepet játszik a város életében. Elmondta, hogy október 17-én vették át a munkaterületet a kivitelezők, de akkor miért is volt szükség szeptember elsejével bezárni az uszodát azzal, hogy elkezdődnek a munkák!

Miért is nem kezdődött el a felújítás a tervezett ütemben június végén akkor, amikor az uszoda kihasználtsága a legkisebb, hiszen a vendégek a külső medencéket használják.

Miért is kellett a szeptember elsején bezárni azzal az indokkal, hogy most már biztos elkezdődik a felújítás, és október végére biztos, hogy befejezik?

Maradt végül az október 17-i munkakezdés, de jelenleg mindenkinek zavaros, hogy mikor lesz a befejezés! 

Humán bizottsági ülésen Karádi Ferenc Alpolgármester úr december 16-át jelölte meg a befejezés időpontjának, és ez remélem így is lesz. Sajnos látva és hallva, hogy a munkák milyen lassan folynak a kivitelező részéről, sokan megkérdőjelezik velem együtt, hogy még idén át-adják a felújított uszodát a látogatóknak, és a sportolóknak.

Jó lenne végre most már "tiszta vizet önteni" a felújítás kapcsán az uszoda medencéjébe! 
MIKORRA KÉSZÜL EL AZ ÚSZODA???

Nagykanizsa, 2014. november 20.

Gondi Zoltán,
az MSZP Nagykanizsai Szervezetének alelnöke,
Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Humán Bizottságának tagja