mszp.hu | Belföld
2024. április 16. 13:35

Zéró toleranciát hirdetett a szélsőséges eszmékkel szemben Molnár Zsolt

Zéró toleranciát hirdetett a szélsőséges eszmékkel szemben Molnár Zsolt
A Holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját tartjuk április 16-án. Molnár Zsolt, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke, az MSZP országgyűlési képviselője, pártigazgatója a Duna-parti cipőknél emlékezett meg a borzalmakról.

A magyar történelem egyik legsötétebb napja volt 1944. április 16-a, ekkor vette kezdetét a magyarországi deportálások időszaka. Ez a korszak sok magyar zsidó származású honfitársunk lemészárlásához vezetett. Ezekre a sötét időkre nem csak az emléknapokon kell gondolni, hanem minden hétköznap, amikor azt láthatjuk, felütötte a fejét „az ordas eszmék korszaka”, amikor ismételten szélsőséges, náci, antiszemita megmozdulások vannak világszerte, köztük Magyarországon is.

Ezen eszmék terjedését meg kell állítani, ez mindannyiunk felelőssége, hangsúlyozta Molnár Zsolt. Hozzátette, a vészkorszakot megelőzően is voltak előzményei a deportálásoknak, Auschwitznak, hiszen már az 1920-1930-as években elkezdődtek azok a törvényhozások, pogromok, melyek a vészkorszakhoz vezettek, és sok százezer ártatlan honfitársunk halálát okozták a haláltáborokban.

„Zéró toleranciát kell hirdetni az ilyen eszmékkel szemben” – szögezte le a szocialista politikus, a mindennapokban pedig közösen kell fellépni az ilyen szélsőséges irányzatokkal szemben. Nagyon fontos, hogy van még tennivaló a tolerancia területén, hiszen csak egy toleráns társadalom vezethet oda, hogy senkit ne különböztessenek meg faji, nemzetiségi vagy vallási hovatartozása miatt. Ez a korszak lejárt, most azért kell tenni, hogy ez soha ne térhessen vissza!

A mai – április 16-i – napon néma főhajtással kell emlékezni arra a több százezer honfitársunkra, akik méltatlan körülmények között, haláltáborban végezték - zárta megemlékezését Molnár Zsolt.

Kapcsolódó párttagok