mszp.hu | Belföld | Fesztiválzenekar közlemény
2016. május 05. 11:21

Zsarolás és fenyegetőzés – ez a Fidesz kultúrpolitikája

Tarlós István és helyettese, Bagdy Gábor szerdán nyíltan megzsarolta Fischer Ivánt és a Budapesti Fesztiválzenekart, illetve rajtuk keresztül Budapest minden polgárát. E zsarolás lényege, hogy aki kritizálni meri a városvezetés kultúrpolitikáját, az a töredékére csökkent fővárosi támogatást is elveszítheti.
Furcsa, hogy Tarlós István vádolja hisztériával és fenyegetőzéssel a Fesztiválzenekar vezetését, miközben éppen a városvezetés közleménye ordít a sértettségtől, a személyeskedéstől és a fenyegetőzéstől. Ez azt mutatja, hogy a fideszes városvezetés az, amely elvesztette az önkontrollt.

Budapest minden kulturált és kultúraszerető polgára nevében visszautasítjuk ezt a Budapesthez méltatlan, útszéli stílust. Visszautasítjuk, hogy tisztességes városvezetés helyett az arrogancia és a pitiáner zsarolás uralkodjon el Budapesten.

Felelőtlenségnek tartjuk továbbá, hogy Tarlós István fél éven keresztül hitegette a Budapesti Fesztiválzenekart, amelytől végül év közben vont el 200 millió forint támogatást, s amely emiatt kénytelen koncertturnékat lemondani.

Szánalmas és alkalmatlan az a városvezetés, amely Budapest egyik legfontosabb kulturális „exportcikkével”, a Fesztiválzenekarral kapcsolatban csak azt látja, hogy az mit kap, azt viszont nem, hogy mit ad nekünk, budapestieknek és az egész országnak. Minden egyes lemondott fellépés a fideszes városvezetés szégyene.

Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Mandur László búcsúztató

Tisztelt Gyászoló Család! Tisztelt Mindnyájan, akik eljöttetek elkísérni Mandur Lászlót utolsó útjára, és persze megszólítom azokat is, akik innen távol, de lélekben hasonló szomorúsággal és megrendüléssel búcsúznak Lacitól!
2020-10-28 16:53