Zsebszerződések Fidesz zsebbe?

Sajtótájékoztatót tartott Kránitz László és Gőgös Zoltán pénteken Kapuváron. Gőgös Zoltán, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának alelnöke elmondta, hogy a héten újra megszavazta a parlament az Áder János államfő által visszaküldött földtörvényt. A szocialisták tartózkodtak a szavazásnál, mert a törvény még a rengeteg hibás passzus törlése után is alkotmányellenes.

- Nevetséges, hogy a kormánypártiak a tartózkodó szavazatunk miatt a zsebszerződések támogatásával vádolnak bennünket, miközben az ő emberük segíti üzletszerűen földhöz a külföldieket. A közelmúltban alakult meg a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége ifjúsági tagozata (Magosz) megyei szervezete.- közölte Kránitz László.  Az alakuló ülést Szanyban tartották.  Ezen dr. Kovács Tamást alelnöknek választották. Dr. Kovács Tamás alelnökről tudjuk, hogy 2006-ban, a Fidesz-KDNP megyei területi listáján a 25. helyen szerepelt.  

- A hazai földek osztrák gazdák kezébe való átjátszásáról készített riportműsort a Hír Tv Célpont című műsora.- vette át a szót Gőgös Zoltán. Az talán hiteles forrásnak számít a jobboldalon. Ebben a riporter telefonon felhív egy „kapuvári szaktanácsadót” azzal, hogy osztrák ismerősének kellene föld. A telefonbeszélgetésben a kapuvári szaktanácsadó felajánlja közreműködését „jelképes összegért”. Miközben a telefonbeszélgetés zajlik a kapuvári szaktanácsadóval, a képeken dr. Kovács Tamás cégének weboldala ismerhető fel. Minden bizonnyal a telefon interjút is maga dr. Kovács Tamás adja.

- Milyen alapon vádolja a Fidesz a baloldalt a zsebszerződések támogatásával? Egykori képviselőjelöltje, a MAGOSZ megyei ifjúsági tagozatának frissen megválasztott alelnöke a Hír TV riportja szerint üzletszerűen működött közre „jelképes összegért” külföldiek magyarországi földtulajdon szerzésében. Ismét lelepleződött egy fidesz-hazugság. Vizet prédikálnak és bort isznak. Miközben hangzatos szavakkal a magyar termőföld védelméről papolnak, aközben embereik ki tudja milyen "jelképes összegért" segítik a külföldiek földszerzését. Meddig lesz még alelnök Dr Kovács Tamás?- zárta a tájékoztatót Gőgös Zoltán.