Zsebszerződések: újabb selejt a fideszes törvénygyárból

Visszaküldte a parlamentnek a zsebszerződések felszámolásáról szóló fideszes törvényjavaslatot a fideszes köztársasági elnök. Ez sokat elmond a kormánypárt által benyújtott és elfogadott indítvány színvonaláról.

Már a törvény vitája során mondtuk: nem a cél, az eszköz rossz. Ezért kezdeményeztük, hogy kerüljenek bele a földbérlet-pályázatokkal kapcsolatos visszaélések is. Felhívtuk továbbá a figyelmet arra, a javaslat ellentétes a Fidesz saját alaptörvényével és az európai joggal is. Nem hallgattak ránk, módosító javaslatainkat elutasították, szakmai kritikánkat politikai alapon bírálták. Most itt az eredménye: Áder János nem írta alá az elfogadott törvényt.
 
Gratulálunk a Fidesznek az újabb selejtes törvényéhez. Reméljük, a Fidesz legalább az általa jelölt köztársasági elnökre hallgat, és úgy módosítja a jogszabályt, hogy az végre valóban a földmutyisták ellen lépjen fel, és az alkotmányossági követelményeknek is megfeleljen. Ebben az esetben számíthatnak a támogatásunkra. Kormányra kerülve az MSZP igazságot fog szolgáltatni a földpályázatokkal kisemmizett és megalázott gazdáknak.
 
Gőgös Zoltán,
a mezőgazdasági bizottság alelnöke