Zsiga-Szijjártó

A Zsiga Marcell-ügy egyre nagyobb botrányba torkollik. A fideszes képviselő a mai napig nem tudta megmagyarázni nyilvánosan látványos meggazdagodását, 40 milliós házának megvételét. A Fidesz a mentelmi bizottság ülésén persze megvédte fekete bárányát: úgy hívták össze a bizottságot, hogy mindenképpen meglegyen a többségük, majd zárt ülésen szépen a szőnyeg alá söpörték a Zsiga-botrányt.

Ha minden rendben lenne Zsiga körül, akkor nem lenne kisatírozva a ház adásvételi szerződésén az összeg, nem kellene bujkálnia, nem kellene trükközni a kimosdatásával.

Szijjártó Péter vagyonnyilatkozata is izgalmas: egy év alatt 12,5 millióval lett gazdagabb. Ha  igaz, amit a fideszes államtitkár mond, és befektetésekkel sikerült ezt elérnie, akkor az 25 százalékos hozamot jelent!

Talán az azeri kötvények hozama ugrott meg a baltás gyilkos kiadása után? Vagy a fideszes politikusok forintárfolyamot hullámoztató kijelentésein sikerült spekulálni?

Ha Szijjártó ilyen zseniális üzletember, akkor talán őt kellett volna alkalmazni a magánnyugdíjpénztárak befektetéseinél, nem pedig lenyúlni az egészet.

Nem vitatja senki az országgyűlési képviselők fizetésének jogosságát. De a gyanúsan gyors meggazdagodások túlmentek egy határon. Zsiga Marcell, Szijjártó Péter, vagy az álláshalmozó Németh Szilárd ügyei minden tisztességes embernél kiverik a biztosítékot.  Ők dőzsölnek, az ország pedig
elszegényedik.

Magyarország jobbat érdemel!

Török Zsolt,
szóvivő