Zsigónál beragadt a lemez

Ha a Fidesz valóban a munkavállalók oldalán állna, akkor Zsigó Róbert mai sajtótájékoztatójára nem Budapesten, hanem mondjuk Londonban került volna sor.

A Fidesz gazdaságpolitikájának következményeként ma már London az ötödik legnagyobb magyar város, és több mint 500 ezren menekültek külföldre az orbáni rablógazdálkodás és munkanélküliség elől.

Az is a tolvajkormány „teljesítménye”, hogy megállítatlanul nő a szegénység Magyarországon: több mint négymillióan a létminimum alatt, másfél millióan mélyszegénységben élnek, közel 500 ezer gyerek pedig rendszeresen éhesen hajtja álomra a fejét.

Az átlagfizetések vásárlóereje csökken. Ha nem így lenne, akkor folyamatosan emelkedne, és nem csökkenne a boltok forgalma. Az átlagfizetéseket sújtó igazságtalan adórendszer csak a magas jövedelmű családoknál hagy többet, ők viszont nem a sarki közértben költik el a többletjövedelmüket.

Az átlagkeresetű munkavállalók és nyugdíjasok, akik a jövedelmük legnagyobb részét az élelmiszerüzletekben hagyják, ismét azzal szembesülnek, hogy drágul a kenyér és a tej, hogy egyre kevesebbet ér a pénzük. Az adózók 82 százaléka rosszul járt a Fidesszel, tízből nyolc magyarra tehát nem igaz a fideszes sikerpropaganda.

Ha Zsigó Róbert egyszer leakad a hazugságpanelekkel teli lemezéről, jó lenne, ha végre a mindennapi tapasztalatot tükröző őszinte kijelentéseket is tenne. Segítünk: „az Orbán-kormány rosszabbul teljesít”. Vagy: „rosszabbul élünk, mint három éve”.

Török Zsolt,
szóvivő