mszp.hu | egészségügy Zugló
2017. április 19. 16:40

Zugló: az orvosi rendelő nem a választási propaganda helye

Állampolgári jelzések és egy videófelvétel alapján elmondható, hogy a Tábornok utcai gyermekorvosi rendelőben a Fideszes jelölt kampányfilmeket forgat, amelyeken betegek és személyes adataik is szerepelnek, vélhetően hozzájárulásuk nélkül – mondta Bitskey Bence önkormányzati képviselő-jelölt Zuglóban, a gyermekorvosi rendelő előtt.
Az időközi választáson induló politikus nem szokott az ellenfeleivel foglalkozni, de mint mondta, közpénzből fenntartott munkahelyen közpénzből fizetett munkaidőben nem helyes propagandafilmeket forgatni. A Fidesz jelöltje így orvosi praxisából adódóan jogosulatlan előnyre tesz szert, amiért Bitskey Bence a helyi választási bizottsághoz fordul.
 
Az önkormányzat a szűkös anyagi lehetőségek ellenére mindent megtesz azért, hogy Zuglóban javuljanak az egészségügyi ellátás körülményei: az idei tervekben is három rendelő felújítása szerepel. Kijelentette, hogy amennyiben megnyeri a választást, azon fog dolgozni, hogy Zuglóban tovább javuljon az egészségügyi helyzet – mondta.
 
Szakács László országgyűlési képviselő, az MSZP frakcióvezető-helyettese kijelentette: nem érti, miképp lehet, hogy egy orvos a Fidesz egészségpolitikáját támogatja. Összefoglalta, amit a jelenlegi kormány 2010 óta művel az egészségügyben a rokkantsági ellátások megnehezítésétől kezdve a gyógyszerkassza megkurtításán át az egészségügy teljes államosításáig és az egészségügyi intézmények állapotáig és az egészségügyi dolgozók számának kritikus csökkenéséig.
 
Ezekkel az „eredményekkel” sikerült lezülleszteni az egészségügyet, a magyarok nem kapják meg azt az ellátást, amit megkaphatnának, bár a meglévő kevés szakember, orvosok, ápolók, műszaki személyzet, elkötelezetten végzi munkáját. Azzal pedig, hogy az önkormányzatokat kizárták a finanszírozásból, mintegy 100 milliárd forintos állandó veszteséget hagynak a rendszerben – mondta a képviselő.
 
László Imre, a DK egészségügyi kabinetvezetője egyetértett Szakáccsal az egészségügy helyzetét illetően, hozzátéve, a kormány többször kijelentette, hogy elkötelezett a lakosság egészségügyi ellátását illetően. Erre szokás mondani, hogy ettől mentsen meg minket az isten, mert ha a Fidesz ilyen színvonalú ellátást kínál, akkor ott alapvető probléma van – mondta.
 
Szakács László és László Imre egyetértett abban, hogy Bitskey Bence választási győzelme nagyban segítené, hogy Zuglóban az egészségügyben, de más területeken is eredményesebben tudjon fellépni az önkormányzat.