mszp.hu | Belföld
2023. október 25. 14:20

Zugló és a Főváros is segít Iványiéknak

Zugló és a Főváros is segít Iványiéknak
Az Oltalom Egyesület megsegítéséről, valamint a kormányzati elvonásokról is beszélt Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s frakcióvezetője, Zugló polgármestere a Főpolgármesteri Hivatal Díszteremében a szerdai sajtótájékoztatóján.
Zugló és a Főváros is segít annak érdekében, hogy megmaradhasson az Iványi Gábor által alapított Oltalom Karitatív Egyesület, amely szociális ellátó szervezetként, évtizedes tapasztalattal és elhivatottsággal végez pótolhatatlan munkát a hajléktalan ellátás területén. Az egyesület évtizedekre visszanyúló tapasztalattal végzi a munkáját, amelynek során évente sok száz hajléktalannak jelenti az életet az általuk nyújtott szolgáltatás. 
 

 
A kormány nagyjából tíz évvel ezelőtt elvonta Iványi Gáborék egyházának státuszát, amellyel évi 2 milliárd forintos kárt okozott a szervezetnek. Ezért a főváros és egyes kerületek kötelezettségüknek érzik, hogy megmentsék ezt a közösséget. 
 
Horváth Csaba elmondta, hogy Zugló polgármestereként – a kerületet irányító koalíciós pártok egyetértésével – kezdeményezni fogja, hogy 3 millió forint eseti támogatással Zugló is hozzájáruljon az egyesület megmaradásához, túléléséhez, hogy emberek százai, ezrei ne maradjanak ellátás nélkül. 
 
Itt az ideje, hogy a kormány felhagyjon Iványi Gáborék vegzálásával és a Budapestet, valamint az önkormányzatokat terhelő szolidaritási adó kivetésével. Hagyjanak szabad teret az önkormányzatoknak arra, hogy segíthessenek a bajbajutottakon – összegzett sajtótájékoztatója végén Horváth Csaba. 

Kapcsolódó párttagok