mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Önkormányzat
2021. április 01. 08:54

Zugló és Budapest ünnepel: elindul a Rákos-patak menti fejlesztés megvalósítása

Zugló és Budapest ünnepel: elindul a Rákos-patak menti fejlesztés megvalósítása
Most jön létre a főváros támogatásával a nagyszerű Rákos-patak menti rekreációs terület és sétány, amelynek első szakaszát már ősszel át is adják a zuglóiaknak, Budapestnek és valamennyi odalátogatónak.

Ősszel adják át az első szakaszt padokkal, fákkal, játszóterekkel – jelentette be Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere, Karácsony Gergely, főpolgármester és Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője szerda délután, szalagátvágással egybekötött sajtótájékoztató keretében a Fővárosi Rehabilitációs Keret TÉR_KÖZ pályázatáról, valamint a most induló munkálatokról.

„Elindult a Rákos-patak revitalizációja: az első ütem a Bartl János és Egressy út közötti rész, a második a Mogyorósi és Egressy út közti, a harmadik pedig a Bartl János és a Szugló utca közötti szakasz” – ismertette a fejlesztést Tóth Csaba.

„Az élhető város arról is kell, hogy szóljon, hogy azt a kapcsolatot, ami az elmúlt években megszakadt a városlakók és a vizek között, azt most újra helyreállítsuk. Erről szól a pesti rakpart revitalizációja is. A kampányunkban vállaltuk, hogy a Rákos-patak mentén zöld, rekreációs övezetet fogunk létrehozni, örülünk, hogy az a munka, ami az előző önkormányzati ciklusban elkezdődött, az folytatódik és most itt lehetünk egy fontos szakasz átadásánál” – mondta Karácsony Gergely, aki nemcsak főpolgármesteri minőségében volt jelen, hanem mint Zugló volt polgármestere.

Elmondta, a Rákos-patakban még hódok is élnek, ezért a városi vizek természeti erejét, sokszínűségét meg kell becsülni. „A célunk az, hogy minél több élet legyen a vizeinkben, és ez egy óriási lehetőség a zuglóiaknak is, hogy természetközeli településen élhessenek. Nagy öröm számomra, hogy én is részese lehettem ennek, és arra is büszke vagyok, hogy a következő szakaszok a főváros 300 millió forintos támogatásával szintén megvalósulnak” – mondta el a főpolgármester.

Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere hangsúlyozta, nemcsak a zuglóiak számára hozták létre a minden bizonnyal rendkívül népszerű zöld, rekreációs területet, hiszen ott nagyon sokan fogják magukat jól érezni, kikapcsolódni és időt tölteni a családjaikkal. „Kiülő padok, ledeszkázott napozóteraszok, napelemes kandeláberek, játszóeszközök, játszótér létrehozása és rengeteg zöldítés történik itt. Már ma, a fejlesztés kezdetén ezt szimbolikusan átadjuk, és ez a nagyszerű fejlesztés őszre el is készül” – ígérte.

 

Kapcsolódó párttagok