mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 03. 11:05

Zuglói polgármester: ne kezdjen újabb építkezésbe a kormányzat a Városligetben!

Zuglói polgármester: ne kezdjen újabb építkezésbe a kormányzat a Városligetben!
A Városligetben két éve álló kordonok lebontása mellett azt sürgette szerdai sajtótájékoztatóján Zugló ellenzéki polgármestere, hogy ne kezdjen újabb építkezésbe a területen a kormányzat.

Horváth Csaba hangsúlyozta: a kormánynak tiszteletben kellene tartania a budapestiek több mint négyötödének akaratát, valamint saját szavát, amely szerint a városligeti beruházások ügyében nem cselekszik a fővárosi önkormányzat döntésével ellentétesen.

Úgy fogalmazott: a már elkészült épületek megmaradását "tudomásul vettük, benyeltük a békát", hozzátéve, semmi nem indokolja, hogy a kertrendezési munkák befejezése után megmaradjanak a park kordonjai, hacsak az nem, hogy "valakik továbbra is építési telekként gondolnak" a területre.

"Határozottan szögezzük le, hogy sem a Nemzeti Galéria, sem az Innováció Háza, sem a Városliget színháza nem épülhet itt meg, amíg világ a világ, mert a budapestiek megérdemlik, hogy főváros legrégebbi, kétszáz éves közparkja fennmaradjon közparkként, és ne építési telekként legyen hasznosítva" - fogalmazott Horváth Csaba.

Kapcsolódó párttagok