Kategória: GazdaságKorózs Lajos: a KSH megmutatta, miért rosszkedvűek az emberek

Korózs Lajos: a KSH megmutatta, miért rosszkedvűek az emberek
A KSH legfrissebb adatai megadják a választ arra, miért rosszkedvű a magyar társadalom – kezdte sajtótájékoztatóját Korózs Lajos. Az MSZP alelnöke az elmúlt napokban nyilvánosságra hozott kereseti, foglalkoztatási, munkanélküliségi adatsorokat elemezte, elmondta, hétről hétre érik a negatív impulzusok a magyarokat. A magas infláció, a közszolgálati és egészségügyi rendszer romlása és a gazdaság egyre rosszabb teljesítménye mind hatással van az emberekre, azonban ezekről nem ők tehetnek, hanem a kormány.
2023-08-25 13:35 mszp.hu

Teljesen hibás a kormány prioritása a kiadásokat illetően is

Teljesen hibás a kormány prioritása a kiadásokat illetően is
A magyar gazdasági helyzetről, a kormányzat céljáról az oktatás szétverésével, valamint a külpolitikáról is beszélt Vajda Zoltán az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának MSZP-s elnöke. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint egyértelműen látszik a kormány prioritásra, hiszen katódgyárak támogatására adnak pénzt, míg a pedagógusbér-emelésre nem.
2023-08-25 13:31 mszp.hu

Nem ködösítésre, hanem konkrét intézkedésre van szükség a megélhetési válság megfékezése érdekében!

Nem ködösítésre, hanem konkrét intézkedésre van szükség a megélhetési válság megfékezése érdekében!
A mai Kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy a háborús helyzet ellenére a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédjék a munkahelyeket, inflációt meghaladó mértékben emeljék a béreket és letörjék az inflációt. Ugyanakkor a miniszter úr semmilyen konkrét javaslatot nem fogalmazott meg, hogy mégis milyen érdemi lépéseket tesz a kormányzat ennek érdekében.
2023-08-24 14:04 mszp.hu

Az infláció továbbra sem közelít az ideális szinthez

Az infláció továbbra sem közelít az ideális szinthez
A hazai infláció csökkenése nem a kormánynak köszönhető, hanem természetes folyamat, a valódi kérdés azonban az, hogy mikorra fog majd az ideális 3 százalék körüli szintre csökkenni. Vajda Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának elnöke az ATV A nap híre műsorának hétfői vendége volt, ahol kifejtette véleményét a hazai gazdasági helyzetről, a kormány kommunikációjáról és arról is, hogy Soros György alapítványai befejezik, átalakítják az EU-ban folytatott tevékenységeiket.
2023-08-15 12:15 mszp.hu

Továbbra sincs esély az inflációs helyzet javulására

Továbbra sincs esély az inflációs helyzet javulására
A ma megjelent inflációs adatok továbbra sem adnak okot bizakodásra, hiszen továbbra is jelentős mértékben emelkedtek az élelmiszer- és energiaárak. Korózs Lajos, az MSZP alelnöke keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a társadalom egyharmada nagyon nehéz körülmények között kénytelen élni, a helyzet javulására pedig esély sincs.
2023-08-08 12:40 mszp.hu

A kormány csak retorikájában vidékbarát

A kormány csak retorikájában vidékbarát
A kormány magára hagyta a magyar vidéket, valamint a mezőgazdaságot. Az eddig viszonylag jó helyzetben lévő mezőgazdasági termelők is hatalmas bajba kerültek mára, 100-150 ezer forintot is buknak hektáronként a gabona árán. Harangozó Gábor, az MSZP alelnöke a szerdai Egyenes Beszédben elmondta, a kormány semmilyen segítséget nem nyújt, ahogy korábban sem tette, az aszályárok és a termelés megdrágulása esetében sem.
2023-08-03 10:39 mszp.hu

A kormány eltaktikázta magát, ezért nincs most pénz az emberek megsegítésére

A kormány eltaktikázta magát, ezért nincs most pénz az emberek megsegítésére
A kormánynak nem tűzijátékra, hanem arra a több millió emberre kellene milliárdokat költeni, akiknek a mindennapi megélhetése is veszélyben van. Korózs Lajos, az MSZP alelnöke a keddi Egyenes Beszédben elmondta, a családoknak augusztusban egy havi plusz családi pótlékot kellene kapni. A szocialista politikus szerint a kormánynak lett volna erre lehetősége, azonban az emberek megsegítése helyett fölösleges beruházásokra szórtak el több tízmilliárd forintot.
2023-07-26 13:03 mszp.hu

Sorban mennek tönkre a gazdák - a kormány képtelen kezelni a helyzetet

Sorban mennek tönkre a gazdák - a kormány képtelen kezelni a helyzetet
A kormány nem nyújtott korábban sem valódi segítséget a gazdálkodóknak, mára pedig kilátástalan helyzetbe kerültek a termelők. Harangozó Gábor, az MSZP alelnöke keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a kormány nem vonulhat ki a vidékiek életéből, nekik is jár a tisztességes élet.
2023-07-18 14:53 mszp.hu

Válságkezelés esetén nem a legrászorultabbaktól kell elvenni

Válságkezelés esetén nem a legrászorultabbaktól kell elvenni
A kormány megszorításai elsősorban az egyébként is nehéz helyzetbe került társadalmi rétegeket sújtják, nem a multinacionális cégeket és a kínai beruházókat. Dr. Tóth Bertalan az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, az MSZP szerint nem a jóléti kiadásokat kellene tovább csökkenteni, hanem a fölösleges állami beruházásokat kellene redukálni.
2023-07-18 11:20 mszp.hu

„Megélhetési biztonságot!” fórum Szolnokon

„Megélhetési biztonságot!” fórum Szolnokon
„Az inflációt nem a háború okozza, hanem a kormány rossz gazdaságpolitikája, ezért is hívjuk mi orbáni inflációnak azt, ami most történik a gazdaságban” – mondta el a Szolnokon tartott „Megélhetési biztonságot!” fórumsorozat második állomásán Kunhalmi Ágnes, országgyűlési képviselő, az MSZ társelnöke. A rendezvényen jelen volt még Vajda Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője, a Költségvetési Bizottság elnöke és Györfi Mihály is, Szolnok alpolgármestere is.
2023-07-13 12:34 mszp.hu
«123456...»