Bihari Miklós


SZA04 választókörzet

53 éve született az ország legkeletibb városában, Fehérgyarmaton. Ott végezte általános- és középiskolai tanulmányait, azóta is ott él és dolgozik. Feleségével három gyermeket neveltek, közülük ketten már önálló életet élnek, kisebbik fiúk középiskolás.

30 évig a közigazgatásban dolgozott önkormányzati, majd munkaügyi kirendeltség ügyintézőjeként, később vezetőjeként. Munkája mellett folyamatosan képezte magát, előbb műszaki menedzser, majd humán menedzser diplomát szerzett. Munkáját nagy megbecsüléssel, széles körű elfogadottsággal és elismeréssel végezte.

Három évvel ezelőtt önként mondott le köztisztviselői jogviszonyáról, mert nem tudott azonosulni a munkakörétől független új elvárásokkal, azóta a családi vállalkozásban dolgozik. Azért vállalta el a Magyar Szocialista Párt felkérését és jelölését, mert hisz abban, hogy az emberek közös összefogásával újra egy olyan országot lehet építeni, ahol érték a tudás, a tanulás feltételei biztosítottak, ahol a beteg emberek megfelelő orvosi ellátáshoz juthatnak, ahol tisztességes munkával tisztességes megélhetést lehet biztosítani, ahol a munkában töltött évtizedek alatt megfáradt idősek nyugodt, boldog, biztonságos öregkort élvezhetnek, ahol a közösen megtermelt javak nem néhány ezer ember gyors meggazdagodását segítik. Ahol az érték az ember!

A térségben nagy a munkanélküliség, nagyon sokan élnek szegénységben, méltatlan körülmények között – az ő helyzetükön szeretne képviselőként segíteni. Célja a kiszolgáltatott emberek élethelyzetének javítása, a keleti régió társadalmi-gazdasági felzárkóztatása.