Csabai Lászlóné


SZA01 választókörzet   

1947. március 24-én született Budapesten. Szülei korai halála miatt Földesen, falusi környezetben nevelkedett. Élelmiszertartósító-ipari diplomával 20 évig az iparban, kereskedelemben, ellenőrzésben töltött be különböző vezetői munkaköröket.

Öt választáson kapta meg Nyíregyházán a lakosság bizalmát, és lehetett tanácselnök, polgármester.  Kilenc évig volt országgyűlési képviselő. Férjével 1968 óta Nyíregyházán él, a sportban, az irodalomban sikeres gyermekeivel és unokáival.

Polgármesterként a munkahelyteremtésben, a lakásépítésben, közművesítésben és lakásfelújításban, a jó színvonalú önálló, kreatív oktatási intézményekben és a széleskörű, civil szervezetekkel együttműködő szociális ellátórendszerben ért el sikereket.

Országgyűlési képviselőként leginkább a lakhatás kérdéseivel és az önkormányzatokat érintő törvényekkel foglalkozott, és vívott a harcot az M3-as Nyíregyházát érintő nyomvonaláért.

2010-ban nyugdíjba vonult, de háttér emberként részt vesz az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és Nyíregyháza városi szervezetének munkájában, sajtótájékoztatókat, szociális segélyakciókat szervez.