Csőzik László


PES01 választókörzet   

Hívok minden baloldalit, hívok minden szabadelvűt, zöld gondolkodásút és civilt. Hívom mindazokat, akik csalódtak a Fideszben, hívom a külföldön élőket és hívom azokat is, akik egy igazságosabb Magyarországot szeretnének.

Jogász, Európa jogi szakjogász és politológus végzettséggel rendelkezem; ügyvédként dolgozom. Feleségem gimnáziumi tanár, két kisgyermekünk van.

Érden 2002 óta veszek részt aktívan a közéletben; azóta folyamatosan önkormányzati képviselő vagyok, 2010-től a helyi fiatalok által alapított 20-30 Egyesület vezetőjeként, a kétezres években alpolgármestere is voltam a városnak, szabaddemokrata színekben.
2005-ben teljesült az MSZP 2002-es választási ígérete, Érd megkapta a megyei jogú város címet. Ez nagy lehetőség gyors fejlődésre, de a FIDESZ kormány miatt még mindig a legkevesebb költségvetési támogatást kapjuk a megyei jogú városok közül. Törökbálintot szintén a kormány fosztotta meg legfontosabb adóbevételétől. Diósdot, a pályázati támogatások csökkentésével bünteti a kormány a független (nem fideszes) városvezetés miatt.. Tárnok, Sóskút és Pusztazámor sem fejlődik eléggé, noha csodás természeti adottsága van mindhárom településnek, turisztikai fejlődésüket is be kell indítani.

Ahhoz a korosztályhoz tartozom, amelynek tagjai az elmúlt években százezrével hagyták el az országot, külföldön keresve a munkát, s a boldogulást. Meghatározó nemzedéki élményem, hogy egykori gimnáziumi osztálytársaim több mint egyharmada már évek óta tartósan más országban él, s nem tervezi a hazaköltözést.

Elfogadtam a Magyar Szocialista Párt és Párbeszéd támogatását az országgyűlési képviselőjelöltségre, mert múlhatatlanul fontosnak tartom, hogy a kedvezőtlen  folyamatokon változtatni tudjunk, és igazságosabb társadalomban éljünk. Olyan országot kell építenünk, ahol az  igyekvő fiatalok itthon is megtalálják a számításukat.

Kormányváltásra van szükség az alkotmányos demokrácia helyreállításához  és a felülről irányított korrupció felszámolásához.,  A stadionok és a multik támogatása helyett  az oktatásra, az egészségügyre és a munkahelyteremtésre kell költeni. Fiataljainknak olyan országot kínálni, ahol mindenki jobban tud boldogulni, ahonnan nem mennek el és ahova szívesen hazajönnek!

Tartson velem és szavazatával támogasson Ön is, küzdjünk közösen a változásért!