Csukáné Szerémy Andrea

NOG02 választókörzet

Nógrád megyében, Balassagyarmaton született. Szülővárosa szakközépiskolájában óvónői tagozaton érettségizett 1986-ban.

1994-ben végzett az esztergomi Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola tanító- ének-zene-művelődésszervező-könyvtár szakán.

Két évvel később kötött házasságot Csuka László zenetanárral. Szécsényben élnek, három gyermekükkel.

1996-ban Szécsény város, rövidesen Nógrád megye kulturális életének meghatározó személyisége lett. 1998-tól a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola Szécsényi Tagintézményének színjáték-tagozatán rendező-dráma tanár. Gyermekek, fiatalok számára ír és rendez zenés színpadi darabokat.

1999-ben drámajáték-vezetői, majd 2000-ben gyermekszínjátszó-rendezői képesítést szerzett. Az ELTE PPK drámapedagógus szakán 2008-ban diplomázott.

Az Oktatás-Köznevelés kategóriában Príma Primissima díjas édesapa, Szerémy Gyula értékelvű pedagógiai öröksége inspirálja nevelő-oktató munkáját.

2015-2016-ban tanulmányokat folytatott a Károli Gáspár Református Egyetem bölcsész karán.

2017 októberétől a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola Szécsényi Tagintézményének tagintézmény-vezetői feladatát látja el és a salgótarjáni Uzoni Péter Gimnáziumban tanít. 2017-től Szécsény város képviselő-testületének és szociális bizottságának tagja.