Dr. Nemény András

VAS01 választókörzet

42 éves, kétgyerekes családapa, jogász és bölcsész diplomája van. Dolgozott országgyűlési képviselőként, egyetemi stratégiai vezetőként, cégvezetőként. Vezette Szombathely Megyei Jogú Város Pénzügyi és Gazdasági Bizottságát. Jelenleg a városi közgyűlés baloldali frakciójának vezetője. Az MSZP országos alelnöke, Vas megyei elnöke.

Országgyűlési képviselőként többek között olyan ügyekért küzdött sikeresen, mint a gázkészülékek felülvizsgálatának ingyenessé tétele, a megváltozott munkaképességűek elvett műszakpótlékának visszaadása, a cukorbetegek inzulinhoz adott támogatásának visszaszerzése.

Szombathelyen egyéni önkormányzati képviselőként is dolgozik. A körzetében élők problémáit napi szinten igyekszik megoldani, fedett buszmegállókat, bekerített kutyafuttatót építtetett, játszótereket újíttatott fel.

Meggyőződése szerint a szombathelyiek nem kastélyfelújítást akarnak, hanem járható utakat, járdákat, új parkolókat, tiszta, rendezett parkokat és játszótereket, élhető lakótelepekkel, kertvárossal. Álláspontja szerint csak akkor nevezhető modernnek egy város, ha lakói a város bármely részén is éljenek, ugyanazt a minőséget kapják mindenben. Éppen ezért a szabadon felhasználható források jelentős részét infrastrukturális fejlesztésekre fordítaná a minden évben jelentős működési költségeket generáló látványberuházások helyett.