dr. Varga László


BOR02 választókörzet   

1979. szeptember 1-jén született Miskolcon, pedagógus szülők gyermekeként. A Fazekas utcai Általános Iskolában töltötte kisiskolás éveit, majd a Földes Ferenc Gimnáziumban érettségizett, ott kezdett gitározni is, amit a mai napig aktívan művel - a 2000-es SZiGET Fesztiválon fel is lépett akkori zenekarával, sőt, egy közönségszavazáson a fesztivál harmadik legjobb magyar gitárosának választották. Ebben az időszakban tett labdarúgó játékvezetői vizsgát is, jogi tanulmányait 2003-ban fejezte be a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi karán.

Egy fiútestvére van, aki szintén aktív és képzett zenész. 2009 januárja óta házas, feleségével szülőhelyén alapítottak családot, két lánygyermek édesapja.

2002-ben és 2006-ban Miskolcon önkormányzati képviselővé választották, 2004-től 2006-ig az MSZP miskolci frakcióvezetője volt. A civil életben a 2006-os országgyűlési választásokig egy fuvarozó cégnél dolgozott, azóta országgyűlési képviselő.

A kétezres évek elejétől a Magyar Szocialista Pártnak és a Fiatal Baloldalnak a tagja. Az ifjúsági szervezetben helyi, majd megyei vezetői tisztségek után a választmány elnöke lett, 2006. július 8-án pedig a szervezet elnökének választották, amelynek 2008-as átalakulása után a Societas elnöke volt 2010 júliusáig.

A Magyar Szocialista Pártban helyi, megyei, országos tisztségek után jelenleg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezet elnöke. 2014-ben választókörzetében egyéniben szerzett mandátumot. 2016 óta a Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportjának frakcióvezető-helyettese.

A Táncsics alapítvány kurátora, tagja és támogatója több civil és karitatív szervezetnek, fontosnak tartja szülővárosa és megyéje képviseletét.