Dr. Vass Péter

BAR04 választókörzet

Szigetvár város polgármestere, a Baranya Megyei Közgyűlés tagja.

1959. 06. 23-án született Rémen, Bács-Kiskun megyében. Szülei pedagógusok, testvére állatorvos.

Iskolai tanulmányait szülőfalujában végezte, majd a III. Béla Gimnáziumban érettségizett.  Az állatorvostudományi karon 1982-ben szerzett diplomát, és a Szigetvári Állami Gazdaságban kezdett dolgozni. Elmondása szerint Baranya szépsége, a szakma szeretete és az itt élő egyszerű, becsületes emberek sokasága győzte meg arról, hogy itt kell élnie. Családot alapított, 1989-ben megszületett Péter nevű gyermeke, 1992-ben pedig ikerfiai, László és Tamás. Péter édesapjához hasonlóan állatorvos lett, László és Tamás a Közgazdaságtudományi Egyetemet végezték el. Ma már nagyapa, napjait kisunokái, Léna és Milán teszik teljessé. A munkában eltöltött 36 év alatt magán,- hatósági-, kerületi fő-, és megyei igazgató fő-állatorvosként tevékenykedett.

A szigetvári emberek megismerték becsületes, kitartó munkáját, és a legnagyobb elismerésül felkérték városuk vezetésére: a 2014-es önkormányzati választásokon kiemelkedő támogatással választották polgármesterré. Munkakörében nap mint nap szembesül a térség és a lakosság gondjaival, a falvak élettelenségével, az  egyre súlyosbodó elszegényedéssel és elvándorlással.

Mint többször is hangsúlyozta, az emberek csak üres ígéreteket kapnak, és Baranya nem bír ki még négy ilyen évet, az itteniek megérdemlik a méltó képviselet. Ezért döntött úgy, hogy a 2018-as országgyűlési választáson az MSZP-Párbeszéd, vagyis a Változás Szövetsége jelöltjeként indul, hogy a parlamentben törvényes eszközökkel, tisztességes munkájával képviselje és segítse a baranyaiakat.