Füvesi Sándor

BEK04 választókörzet

1975-ben született Orosházán, szülei TSZ-ben dolgoztak. Édesapja ács, állványozó, később rokkantnyugdíjas volt. Megözvegyült édesanyja takarítónőként dolgozott, ma már nyugdíjas. Egy testvére van, Zoltán.

Nagyszénáson nőtt fel, Szentesen, a Horváth Mihály Gimnázium irodalom-dráma tagozatán érettségizett. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Karán francia nyelv és irodalom szakon szerzett tanári diplomát, majd 2002-ben Orosházán helyezkedett el a Szántó Kovács János (mai nevén Nagy Gyula) Területi Múzeumban. 2006 őszéig Fetser János akkori polgármester politikai tanácsadójaként dolgozott, ezt követően az európai uniós fejlesztési programok ismertetésével megbízott kistérségi tanácsadó volt. 2010-ben, majd 2014-ben is az MSZP listájáról szerzett mandátumot, azóta Orosházán önkormányzati képviselőként dolgozik, a Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága tagja. Társadalmi tevékenységként pedig a Székács József Családsegítő Alapítvány karitatív munkáját a kuratórium tagjaként segíti.