Gúr Nándor

BOR04 választókörzet

Született 1957. december 25-én Miskolcon.

Országgyűlési képviselő, az Országgyűlés jegyzője. Nős, két gyermeke van.

A felkészültség mindennek az alapja: Érettségi után gyárszerelő üzemmérnöki, majd gépészmérnöki, 1988-ban pedig gépipari gazdasági mérnöki diplomát szerzett. Személyügyi szakértői és közigazgatási szakvizsgája van. Angol középfokú szóbeli nyelvvizsgával rendelkezik.

Aki nem fél a munkától: Dolgozott művezetőként, építésvezetőként, három évig az ifjúsági mozgalomban, majd a közigazgatásban, Közel öt évig volt a BAZ megyei Munkaügyi Központ igazgatója, majd a megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési és foglalkoztatáspolitikai szakigazgatója. 2002-től 2010-ig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés tagja. 2002-től országgyűlési képviselő, az Országgyűlés jegyzője és a Vállalkozásfejlesztési Bizottság tagja, 2008 és 2014 között a Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottság elnöke, ezt megelőzően, 2002-2008 között pedig e bizottság alelnöke volt. Első parlamenti ciklusában a Környezetvédelmi Bizottságnak is tagja volt.

Igazi szocdem: 2012-ben a Kongresszus az MSZP alelnökévé választotta, az e tisztségre leadott legmagasabb szavazatszámmal, 88 százalékkal. (2014-ben e tisztségért és a párt elnökségi tagságáért sem indult újra.) 2014-ig a párt Munkaügyi és Foglalkoztatáspolitikai Tagozatának, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnöke is volt. Tagja a párt Munka világa kabinetjének. 2016-tól újra az MSZP alelnöke.

És még bírja…