Hiszékeny Dezső

BUD07 választókörzet

Negyven éve minden a XIII. kerülethez köti. Ma is Angyalföldön lakik és az Újlipótvárosban dolgozik.

A hajógyárban kezdte a pályafutását, az akkori végzettsége szerinti, műszaki területen. Dolgozott multinacionális cégnél és vezette 30 fős vállalkozását. is.

Az ezredfordulót követően Dr. Tóth József polgármester közvetlen munkatársaként, majd önkormányzati képviselőként is dolgozott. 2006-tól nyolc éven át a kerület alpolgármestere volt. Ő bonyolította a kerületi önkormányzat beruházásait, működése alatt épült meg a RaM Colosseum, a 100 lakásos passzívház, és Nívó-díjat nyerve megújult a több mint 100 éves Pannónia Általános Iskola, valamint felújították a Szegedi úti szakrendelőt.  Ő felelt a kerületiek vagyonáért is és működése alatt 16 milliárd forinttal nőtt a közös vagyon.

2014-ben országgyűlési képviselőnek választották. Még abban az évben, a Polt Péter vezette ügyészség egy koncepciós perben megpróbálta politikailag ellehetetleníteni, és bemocskolni a nevét. Az ügyészség és a titkosszolgálat minden igyekezete ellenére sikerült bebizonyítania, hogy nem tudták megvesztegetni, a beépített ügynökök provokációs ajánlatát elutasította.

Hiszékeny Dezső munkája során eredményesen működött együtt az önkormányzattal, a civil szervezetekkel, a kerületi lakosokkal. Tapasztalt és felkészült államigazgatási végzettségű szakember, közigazgatási szakvizsgával is rendelkezik.
Hiszékeny Dezsőnek ismét valós esélye van győzni a választókerületében.