Horváth András

FEJ02 választókörzet

1964-ben születtem Budapesten. Feleségemmel két gyermeket nevelünk, akik lassan kirepülnek a szülői házból. Általános iskoláimat Székesfehérváron végeztem, majd a székesfehérvári József Attila Gimnáziumban érettségiztem. A Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem Kohó és Fémipari karán Dunaújvárosban szereztem műszaki tanári diplomát, majd elvégeztem a Pécsi Tudományegyetemen a politológus szakot. Első munkahelyem az ALBA Volánnál volt, majd a Fejér Megyei ATI-nál voltam oktató. A rendszerváltás óta családi vállalkozásban dolgozom. Jelenleg egy családi autóipari beszállító céget vezetek.

Az MSZP-nek megalakulásától tagja vagyok, 2007 óta az MSZP Fejér Megyei Területi Szövetségének vagyok az elnöke. 2006-2010 között a Fejér Megyei Közgyűlés tagjaként az MSZP frakció vezetőjeként dolgoztam. 2010-2014 között országgyűlési képviselő voltam. 2014-től ismét a Fejér Megyei Közgyűlés tagja vagyok, a baloldali frakció vezetőjeként veszek részt a közéletben.