Horváth Tamás


BAC04 választókörzet   

A választókerület legnépesebb településén, Kiskunfélegyházán született. Ma is itt él családjával, párja olasz nyelvtanár a helyi gimnáziumban, gyermekei tinédzser korúak. Az agrármérnöki és vadgazda diplomáinak megszerzése óta szőlőműveléssel foglalkozik, emellett majd két évtizede a kereskedelemben dolgozik az egyik telekommunikációs cég partnereként, önálló vállalkozást vezetve. Ötödik éve önkormányzati képviselő a Magyar Szocialista Párt színeiben, a versenyszférában szerzett tudását és tapasztalatát a gazdasági és közbeszerzési bizottságban kamatoztatja.

A mezőgazdaság iránti elkötelezettségén és a vidéki emberek munkájának tiszteletén túl, a baloldali identitás számára családi örökség. Szülei agrárszakemberek voltak és szintén a szocialisták színeiben politizáltak, képviselőként mindketten részt vállaltak a város fejlődésében. Az ő példájuk alapozta meg a világról, az emberi kapcsolatokról alkotott elképzeléseit. Vallja, hogy a sikeres üzleti és közéleti munka alapja a kiegyensúlyozott családi háttér, amit korábban szüleitől, most családjától kap meg.

Testvére és számos gyermekkori barátja ma már külföldön él. Ha csak egyetlen motiváció lenne számára politikai küldetésének összegzésekor, akkor az egy olyan Magyarország megteremtése, ahonnan nem elmenni, hanem ahová hazatérni érdemes.