Kárpáti Lajos

VES03 választókörzet

Budapesten általános iskoláit követően az Autóközlekedési Technikumban érettségizett, majd két év sorkatonai szolgálatot teljesített a Honvéd Folyami Flottillánál. A Maurice Thorez idegen nyelvű tanárképző főiskolán, és a Külkereskedelmi Főiskolán végezte felsőfokú tanulmányait. Szakképzettsége külkereskedelmi közgazdász.

1976-tól a Külügyminisztériumban dolgozott, többnyire francia nyelvterületen. Külföldön öt nagykövetségünkön irodaigazgatóként, attaséként, konzulként, első beosztott diplomataként és ügyvivőként teljesített külszolgálatot. Belföldön a Külügyminisztérium Protokoll Főosztályán, és Sajtó- és Nemzetközi Tájékoztatási Főosztályán dolgozott. Közigazgatási szakvizsgával, konzuli szakvizsgával, „C” típusú nemzetbiztonsági átvilágítással rendelkezik, franciául felsőfokon, angolul, oroszul középfokon beszél.

40 év közszolgálat után Budapestről Badacsonytomajra költözött. 2010-ben alapította a badacsonytomaji TETT Közéleti Fórum civil Egyesületet.  Politikai pártnak nem tagja. Nős, egy leánya és egy leányunokája van.