Király József


BAC02 választókörzet   

Kecskeméten született, öt gyermek édesapja, felesége óvónő. Budapesten diplomázott magasépítési szakon, a Műegyetemen műemlékvédelmi szakmérnöki másoddiplomát szerzett.

Elkötelezett híve a hagyományok megőrzésének és a régi épületek, városrészek megtartásának és felújításának. Támogatja a helyi kortárs művészek megismerésének lehetőségeit. Kecskeméten a Művész Kávézó létrehozója, valamint a Civil Klub és a Hakkoda Dojo harcművészeti központ működtetője. A szegények sorsát mindig szívén viselte, ezért megalapítása óta a Wojtyla Barátság Központ támogatója.

Kecskemét Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottságának elnöke. Több társadalmi és civil szervezetben tevékenykedik.

Eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül számos kitüntetésben részesült, így többek között Podmaniczky-díjas városvédő, a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozatának kitüntetettje, a nemzetközi kapcsolatok területén pedig Japán Külügyminiszteri kitüntetéssel bír.

Korábban a Magyar Szocialista Párt kecskeméti szervezetének elnöke volt, jelenleg a Bács-Kiskun megyei elnök és az Országos Elnökség tagja.

Egész életében arra törekedett – szem előtt tartva az igazságosságot és a becsületességet –, hogy az általa végzett munka fokmérője az legyen, miként felel meg környezetének, munkatársainak, családjának, barátainak.