Magyar György


SOM04 választókörzet   

Budapesten született 1949. október 23-án. Édesapja vállalatvezető, édesanyja gimnáziumi nyelvtanárnő volt.

Budapesten végzett az ELTE jogi karán 1973-ban és szerzett jogász diplomát. Ugyanabban az évben nősült, felesége ma már főállású nyugdíjas nagymama. Három gyermeke és hat unokája született. Két fia jogász, leánya humánszolgáltató.

Negyvenöt éve gyakorolja hivatását, mint ügyvéd. Az általa alapított Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda irodavezető ügyvédje.

Publikus, jelentős társadalmi érdeklődésre is számot tartó polgári és büntető ügyek képviselete fűződik nevéhez. Számos nagy jelentőségű, közérdeklődést is élvező jogi eset nyilvános kommentátoraként is ismert.

A közélet elfogadott, prominens szereplője, a média kedvelt személyisége.
Több társadalmi szervezet vezető tisztségviselője, kurátora. A Magyar Büntetőjogi Társaság tagja, a Jogi Szakvizsgabizottság cenzora. Radnóti Miklós-díjas.

2014-ben civilek jelöltjeként, függetlenként indult a budapesti főpolgármesteri címért. Visszalépett, mert az általa kezdeményezett ellenzéki összefogás nem valósult meg.

A 2018-as országgyűlési képviselőválasztáson civil szervezetek és ellenzéki pártok közös jelöltjeként indul a Siófok központú Somogy megye 4-es számú választókerületében, képviselőjelöltként.