Pap Zsolt


BOR06 választókörzet   

Születésemtől kezdve tiszaújvárosi lakos vagyok. Három fiatal felnőtt gyermekem van, akik révén pontosan látom az önálló életkezdés korunkra jellemző sajátosságait. 1985-ben mentőápolóként kezdtem dolgozni, majd mentőszakápolói képesítést, 1993-ban pedig mentőtiszti diplomát szereztem. A hivatásomban eltöltött 33 év alatt a földi, légi- és vízimentésben is komoly tapasztalatokat szereztem. 2006-2009-ig a tiszaújvárosi, majd 2010-ig a miskolci mentőállomást vezettem, 2010-2016-ig vezető mentőtisztként irányítottam Borsod-Abaúj-Zemplén megye mentését. Hivatásomat mindig tisztességgel, becsülettel, felelősséggel igyekszem végezni a bajba került emberek érdekében. Egy megnyert pályázat után a vezető mentőtiszti munkámat mégsem folytathattam…

Mivel mindig érdekelt a politika, 1998-ban beléptem az MSZP-be, 2002 óta közéleti szerepet is vállalok, lakóhelyemen már negyedszer választottak meg egyéni körzetben önkormányzati képviselőnek. Annak érdekében, hogy jobban átlássam a közigazgatás rendszerét, másoddiplomát szereztem az Államigazgatási Főiskolán. Tiszaújváros önkormányzatánál vezettem az Oktatási, Művelődési, Szociális, Sport és Egészségügyi Bizottságot, jelenleg a Pénzügyi Ellenőrző, Tulajdonosi és Ügyrendi Bizottság elnökeként tevékenykedem. Elnöke vagyok egy civil szervezetnek, az Együtt Tiszaújváros Védelmében Alapítványnak is, melynek legfontosabb célja, hogy ha a védelmi szervek valamely dolgozója bajba jut, segítséget nyújtson neki, vagy családtagjainak.

A hobbimban is megnyilvánul, hogy a céljaink megvalósulásáért a kemény munkában és elszántságban hiszek. Az egészségem megőrzése érdekében kezdtem futni, mára több félmaratoni és maratoni távot is leküzdöttem a feleségemmel együtt. Hiszem, hogy nincs lehetetlen, hiszem, hogy az eredményekért meg kell dolgozni, és a befektetett energia hosszú távon megtérül!