Pluhár László

BEK03 választókörzet

Pluhár László vagyok, 61 éves, Békés megye 3. számú választókörzetében indulok képviselőjelöltként.

Eleken lakom, itt is születtem, családom, munkahelyem is ide, valamint Békés megyéhez köt. 30 éve élek házasságban, két diplomás felnőtt gyermekem van.

Műszaki végzettségűként, polgármesterré választásom előtt Békéscsabán a Postaautó Kft-t vezettem. Immár tizenhat éve vagyok lakóhelyem, Elek város polgármestere. Négy évig a Gyulai Kistérség elnökeként dolgoztam és jelenleg megyei képviselőként segítem a térségben élők mindennapjait. Mindig is fontos volt számomra város fejlődése, az itt élők életminőségének javítása. Az elmúlt években számtalan városi intézmény megújult, a településen sikerült szilárd burkolatú úthálózatot kiépíteni, Közművek tekintetében teljes földgázellátás és csatornázás került kiépítésre.

Munkásságom alatt megépült a román határra vezető út, melynek üzemeltetése még csak szombaton és neves ünnepnapokon megoldott.

A városban két háziorvossal, fogorvossal és gyermekorvossal az egészségügyi alapellátás megoldott. A rászorulók segítésére megfelelő szociális ellátás biztosít szolgáltatásokat. Eleken két általános iskola működik, az óvodák mellett, most kerül kiépítésre a bölcsődei ellátás.

A népesség csökkenése, az elöregedés és az elvándorlás, a munkahelyek hiánya sajnos az egész határ menti térséget érinti. Megválasztásom esetén azon fogok dolgozni, hogy az országosan jelenlévő gondok, melyek a vidéken hatványozottabban jelennek meg, átfogó programok keretében a helyben élők életminőségén jelentősen javítsanak.